Voor kinderen

Speciaal voor families met kinderen valt er van alles te beleven tijdens het Erfgoedfestival. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops en schilderateliers en op diverse plekken zijn er speurtochten. Dwaal door de tuinen en zoek de uitgang van de spannende doolhof bij Kasteel Sypesteyn. Arend van Dam en Gitte Spee, twee bekende auteurs van kinderboeken schreven het leukste Doeboek van Gooi & Vecht.

Doeboek

Wat ga jij deze zomer doen? Met het Doeboek Groen in Gooi & Vecht hoef je je in de vakantie niet te vervelen. Het Doeboek staat boordevol verhalen over de Gooi en Vechtstreek, puzzels, fietstochten en opdrachten, moppen, knutselideeën en nog veel
meer. Vanaf eind juni is het Doeboek te koop bij alle locaties.

Trek je laarzen maar aan, pak je speurdersoutfit uit de kast en spring op de fiets

Het Doeboek brengt je langs de route van de Gooise stoomtram en stopt op diverse plaatsen in de regio bij mooie tuinen en musea. Ontdek de verborgen verhalen en verzamel de letters die verstopt zijn op diverse locaties. Heb je het juiste woord gevonden, dan krijg je in het museum bij de balie een mooie beloning.

Workshops

Tijdens het Erfgoedfestival organiseren de verschillende musea workshops voor kinderen. Ga onder begeleiding van een echte kunstenaar naar de heide of naar buiten en leer schilderen naar de natuur. Ook zijn er boeiende excursies en rondwandelingen.

Alle familie-evenementen op een rij

Erfgoedfestival-groen-in-gooivecht