Kasteel-Museum Sypesteyn

Verscholen in het groen in Loosdrecht vindt u een prachtig kasteel als ware u in een sprookje.
Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) bouwde in de periode 1912-1927 een kasteel-museum ter nagedachtenis aan zijn familie. Bij het kasteel ontwierp hij een schitterende kasteeltuin.

In het kasteel-museum ziet u een indrukwekkende en gevarieerde verzameling wapens, porselein, glas, zilver, beelden, klokken. Deze zomer is er een speciale tentoonstelling met  opgravingen uit de Loosdrechtse plassen waar ooit een porseleinfabriek heeft gestaan. 

Doolhof en Beelden op Syp 

Dwalend door de tuin van Sypesteyn ziet u een tuincollectie met bijzondere bomen en planten. Ook is er een spannende doolhof waarin kinderen kunnen dwalen en zoeken, met de speciaal voor hen gemaakte speurtocht.
Vanaf 18 augustus wordt de tuin opgesierd met een beeldententoonstelling. Een presentatie met werk van van o.a. Dorothé Arts, Michiel Deylius, René Vlasblom en Jolanda Drukker Murray. 

Wandelen

* Wandelen op Sypesteyn is een arrangement met koffie, wandelroute en lunch, verzorgd door het Restaurant op Sypesteyn (info: www.opsypesteyn.nl).
* Ver in de weilanden van het landgoed ligt het Laarzenpad naar de oorsprong van het riviertje de Drecht, dat in de Ster van Loosdrecht ligt.

Informatie

Kasteel-Museum Sypesteyn
Nieuw-Loosdrechtsedijk150
1231 LC Loosdrecht
www.sypesteyn.nl
 

Openingstijden

In mei/juni: dinsdag t/m zondag, rondleiding om: 12.00, 13.30 en 15.00 uur
In juli/augustus/september: dinsdag t/m zondag, rondleiding om: 12.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur