Groen Gooi

15 juni t/m 9 september 2018

Waarom hebben we ‘bergen’ in het Gooi? Wat is een klifkust? Hoe is het Naardermeer ontstaan? Waarom wordt er mais in het bos verbouwd?

Het Huizer Museum zet deze zomer het Gooische landschap in het zonnetje! Het museum doet dit vanuit een cultuurhistorische invalshoek en gebruikt verschillende kunstdisciplines om negen landschappen in het Gooi te belichten.

 In de tentoonstelling Groen Gooi maken we kennis met het heden en verleden van deze plekken, verbeeld door kunstenaars in verschillende artistieke disciplines. Fotograaf Frans Lemmens, bekend van ‘Nederland van Boven’ en ‘Stil Holland’ maakt foto’s zoals we het landschap vandaag de dag kunnen zien.

Geromantiseerde schilderijen van onder meer Adrie en Gretha Pieck, Briedé en William Singer laten zien hoe begin vorige eeuw schilders zich aangetrokken voelden om het buitengebied te schilderen.

 Iedere plek wordt bezongen in een lied van zanger/componist Ernst van der Sloot. Als u de filmbeelden van Roy Visser (winnaar Drone Awards 2017) ziet, krijgt u zin om na de tentoonstelling op de fiets te springen en het landschap zelf te gaan bekijken. De QR-codes leiden u van plek naar plek.

Bij de tentoonstelling organiseert het Huizer Museum tal van publieksactiviteiten. Kijk voor een volledig overzicht op de website www.huizermuseum.nl of  groeningooivecht.nl

 

Informatie

Het Huizer Museum / VVV
Achterbaan 82
1271 TZ Huizen
www.huizermuseum.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.