December Top 10

De leukste winteruitjes in Gooi & Vecht

Het is tijd voor de laatste feestelijke weken van 2018. Omdat je in december al genoeg aan je hoofd hebt, maken wij het met de 'December Top 10' wel heel makkelijk voor je om een leuk winteruitje te organiseren. Onze favoriete activiteiten voor deze winter staan hieronder op een rijtje, dus zoek iets leuks uit en geniet volop met vrienden en familie!

1. Schaatsen in de buitenlucht

In de decembermaand worden in heel Gooi & Vecht weer de ijsbanen opgebouwd. Van Winter Village in Laren, Maarssen on Ice, Bussum op IJs tot Nederhorst on Ice in Nederhorst den Berg. Waar gaan jullie naartoe om je pirouettes te draaien? Met tal van extra lessen en activiteiten in de kerstvakantie hoef je je echt niet te vervelen! 

Kijk hier voor de ijsbanen in de regio

 

2. De leukste kerstmarkten

Lekker langs de kraampjes struinen op zoek naar een origineel kerstcadeautje, genieten van live muziek, en opwarmen met een glas Glühwein of beker warme chocolademelk: het zijn de ingrediënten voor een geslaagde kerstmarkt.

Bekijk hier het overzicht van de leukste kerstmarkten in Gooi en Vecht

  

3. Korenfestival Weesp

Een traditie in Gooi & Vecht tijdens de decembermaand: het Korenfestival in Weesp. Op zaterdagavond 15 december vanaf 18.30 uur kun je op verschillende locaties in Weesp genieten van heel veel muziek: van pop tot klassiek en van close harmony tot smartlap. Meezingen is gewenst!

4. Lichtjesweekend Laren

In de avond van 7 december wordt het Lichtjesweekend in Laren op een magische manier ingeluid. Vanaf 18.00 uur wordt de straatverlichting in het dorp gedoofd en zal het gehuld worden in kaarslicht. In Singer Laren speelt Madelijne Kool die avond 'HahaHandleiding - kerst 2018'. Zaterdag en zondag lopen er verklede figuren door het dorp en zal er muziek zijn op o.a. een podium voor het Brinkhuis. 

Dit evenement wordt georganiseerd door BijzonderLaren.

5. Winterwandelen in Gooi & Vecht

Zin in een stevige wandeling? We hebben de mooiste winterwandelingen voor je op een rij gezet. Geniet ook in de koude maanden van de prachtige natuur in de regio. En natuurlijk is er altijd wel een gezellig restaurant in de buurt waar je na het wandelen terecht kunt voor warme erwtensoep of een kop thee en appeltaart. 

Bekijk het volledige aanbod aan routes op www.routesingooivecht.nl

6. Weihnachts-oratorium in de grote kerk in Naarden

Op 21 december speelt het Nederlands Kamerkoor met chef dirigent Peter Dijkstra het Weihnachts-Oratorium BWV 248 (cantate 1-6) in de grote kerk in Naarden. Een mooiere ambiance om in de kerststemming te komen is er bijna niet.

Kaarten zijn nu verkrijgbaar via Spant!

7. Kerst op Slot Zuylen  

Slot Zuylen is weer gehuld in kerstsfeer en dat kan iedereen beleven tijdens de eindejaarsrondleidingen op 28, 29 en 30 december. Het hoogtepunt is natuurlijk de grote kerstboom in de sfeervolle en historische Gobelinzaal. Je hoort de verhalen over de kersttradities op het slot, en kunt genieten van heerlijke chocolademelk of glühwein in het Koetshuis.

8. Het Top 2000 café

Traditiegetrouw wordt vanaf 25 december de Top 2000 op de Nederlandse radio uitgezonden. 24 uur per etmaal kun je genieten van de mooiste nummers die vast en zeker ook bij jou bijzondere herinneringen oproepen. Wil je het Top 2000 café in Beeld en Geluid bezoeken?  De kaartjes in de voorverkoop zijn uitverkocht maar sluit vooral aan in de rij.  Het is zeker de moeite waard om te zien hoe dit geweldige programma gemaakt wordt.

 

9. Kerstfilms op het witte doek

De donkere dagen voor Kerst zijn ideaal om gezellig met vrienden of familie naar de film te gaan. Van megabioscoop Vue tot verschillende authentieke filmtheaters, er is genoeg aanbod in Gooi & Vecht! Kijk op de website van jouw bioscoop naar keuze voor het meest actuele filmoverzicht.

Vue Cinemaswww.vuecinemas.nl
Filmtheater Hilversumwww.filmtheaterhilversum.nl 
Filmhuis Bussumwww.filmhuisbussum.nl

10. Vuurwerkshow Hilversum

Op het Marktplein in Hilversum barst op 31 december vanaf 22.30 uur het feest los. Klokslag 00.00 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow. Hoe leuk is het om samen te genieten en te proosten op het nieuwe jaar?

Wij wensen je natuurlijk nu alvast het allerbeste voor 2019!