Wat is Geocaching?

Op ontdekkingstocht in de buitenlucht

Geocaching is een avontuurlijk schatzoekspel dat over de hele wereld gespeeld kan worden. Met de smartphone of een GPS-apparaat in uw handen, navigeert u naar een plaats om een schat te vinden in de vorm van een verstopte mini-container. Geocaching kan overal en altijd en u komt daardoor op de meest bijzondere en verrassende plaatsen. Ze liggen in uw woonplaats, aan het einde van een lange wandeling, bij een mooi fort of ergens op het water.

 

Om ze te vinden pakt u uw smartphone en download u de speciale Geocaching app. U loopt aan de hand van coördinaten, die u naar de plek leiden waar de schat verstopt ligt. In elke cache zit een logboek waar u de vondst kunt claimen en een bericht achterlaten voor de geocachers die na u komen.

 

Diversiteit in geocaches

Wat u zoekt, kan iedere keer verschillend zijn. De geocaches zijn er in alle formaten, vormen en moeilijkheidsgraden. Het is niet altijd gemakkelijk, maar daarom extra leuk als u de schat gevonden hebt. Wij hebben de leukste caches in de Gooi & Vecht voor u geselecteerd. Daarmee komt u altijd in de mooiste natuurgebieden, bijzondere dorpen of langs historische gebouwen. Telkens gaat u op zoek naar een nieuwe cache.