Wandelen in Gooi & Vecht

Hoe heerlijk is het om je wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan? Met zowel het Goois Natuurreservaat als Natuurmonumenten binnen de regiogrenzen is Gooi & Vecht een prachtige streek om te wandelen. Goed onderhouden wandelpaden, duidelijke bewegwijzering en binnenkort is ook het wandelnetwerk Gooi & Vecht gereed.

Routes 

Je vindt het complete overzicht van wandelingen op www.routesingooivecht.nl. Je kunt op die website zowel de afstand als het vertrekpunt zelf kiezen. Uiteraard hebben wij ook een aantal mooie wandelingen al voor je uitgestippeld, zoals een wandeling langs de 's-Gravelandse Buitenplaatsen of de 'Vroeger en Nu' wandelingen door Maarssen en Loenen.  

TOPs

Wil je zelf op ontdekkingstocht? Parkeer de auto bij een van de Toeristische Overstappunten in de regio. In veel gevallen kun je bij de TOPs ook terecht voor een kop koffie voordat je op pad gaat, en op de groene borden ter plaatse vind je wandel (en fiets) suggesties!

Audiotours

Van vele mooie wandelroutes in en door Gooi en Vecht hebben we audiotours gemaakt. Je kunt de routes en bijbehorende audiotours hier bekijken en beluisteren.  Zo hoor je de leukste feiten en verhalen over de plaatsen waar je langs loopt.

Wandelen met een gids

Zowel in Naarden als in Hilversum, bij Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat, en veelal ook op andere locaties, worden er wandelingen onder leiding van een ervaren gids georganiseerd. Vaak is inschrijven van tevoren niet eens nodig! Je vindt het overzicht van deze wandelingen hier.