Muiderslot

In vestigingswerken en grachten gelegen vierkant kasteel met ronde hoektorens, kort na 1285 gesticht door Floris V. Gerestaureerd van 1895-1910. De inrichting van het kasteel belicht vooral de 17e eeuw, de periode waarin de dichter, schrijver en historicus P.C. Hooft het kasteel bewoonde. Tijdens de rondleiding, die is inbegrepen bij de entreeprijs, vertellen prachtige voorwerpen en schilderijen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw. Buiten kunt u genieten van het uitzicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de voormalige Zuiderzee. Ook de pruimenboomgaard en de in 17e-eeuwse stijl aangelegde historische tuinen zijn een bezoek waard.

 

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is een speurtocht te koop bij de kassa (€ 2,-). Klim in de Westertoren en stelt u zich voor hoe dat was met een echt harnas aan of verdedig het kasteel in de Torenroute. Dit is onderdeel van de middeleeuwse, vrij toegankelijke routes in het kasteel.

Op de woensdagmiddagen zijn er speciale kinderrondleidingen . Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf een aantal 'oude' voorwerpen vast te houden.

 

Slotvalkenier

Tijdens de wintermaanden van 1 november tot en met 31 maart is de valkenier uitsluitend aanwezig na reservering vooraf. Van april tot en met oktober is de valkenier dagelijks aanwezig met verschillende roofvogels. Op zaterdag- en woensdagmiddag zijn er vliegdemonstraties met de roofvogels (onder voorbehoud van weersomstandigheden)

 

Download de Kasteel App, een complete museumgids in pocketformaat: https://www.muiderslot.nl/plan-uw-bezoek/download-app/