Fortenland fietsroute

De Fortenlandroute is eenvoudig te volgen via de volgende fietsknooppunten: 16, 17, 18, 33, 78, 79, 35, 34, 49, 48, 47, 45, 44, 16
Onderweg ontdek je de historie van de verdedigingswerken. 


Je kunt deze fietsroute ook downloaden of printen via routesingooivecht.nl.

 

 

Let op de QR RouteTips! onderweg 

Op de fietsknooppuntborden die je tijdens de Fortenlandroute tegenkomt, vind je onderaan QR codes. Scan deze met je smartphone en je ziet de routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde fort op je mobiel verschijnen. Ook kun je je route dan op kaart volgen.


Beleef de Fortenland fietsroute via de Layar app

Over de Fortenland fietsroute is een mobiele belevingslaag gelegd, die gratis te bekijken is via iedere smartphone waarop Layar is geïnstalleerd. Je krijgt dan tijdens de fietstocht op diverse plekken het verhaal van de diverse verdedigingswerken lezen en beleven. Je kunt de Layar app en vervolgens daarbinnen de Fortenland Layar gratis downloaden in de app stores. Gebruik als zoekterm Layar om de app te downloaden en zoek binnen de app op ‘Oneindig Noord Holland’.
Een andere goede Layar voor onderweg in Fortenland is die van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zoek daarvoor binnen de Layar app op ‘Hollandse Waterlinie’.

 

Download de Layar app voor Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.layar&hl=nl

Download de Layar app voor IPhone:https://itunes.apple.com/nl/app/layar-augmented-reality/id334404207