De beste startpunten in Fortenland

Parkeer uw auto en ontdek de historie

Hieronder dé ideale startplekken van waaruit u Fortenland kunt gaan beleven. Allemaal met ruim voldoende gratis parkeerplek, horeca in de directe omgeving, waar direct veel te zien en te beleven valt en waar bovendien meerdere soorten routes vandaan vertrekken. 

 

Muiden - Parkeerterrein P1

Adres: Parkeerterrein P1, T-splitsing Maxisweg/ Weesperweg, Muiden  

Activiteiten in omgeving: Vesting Muiden, varen naar Forteiland Pampus, Muiderslot, Muizenfort, sluizen en haven aan de monding van de Vecht, het IJmeer, volop gezellige horeca en terrassen in Muiden.

Bij de P+R in Muiden staat een elektrische deelfietsenstalling, waar door middel van de Urbee app e-bikes gehuurd kunnen worden.

 

Fort Uitermeer – Weesp

Adres: Parkeerterrein Fort Uitermeer/ Restaurant Uit&Meer, Uitermeer 5, Weesp 

Activiteiten in omgeving: de Vecht, Fort Uitermeer met restaurant en terras Uit & Meer, natuurgebied met wandelroutes en rondvaart Naardermeer, op korte fietsafstand: Vestingstad Weesp voor bijzonder winkelen, VVV, fort Ossenmarkt en gezellige horeca.

 

TOP/VVV Bussum – De Zandzee

Adres: Parkeerplaats Sportcentrum de Zandzee, Struikheiweg 14, Bussum

Activiteiten in omgeving: Fort Werk IV, theater Spant!, wandelen en fietsen op de Fransche Kampheide (Goois Natuur- reservaat), fietsverhuur, trimbaan, zwembad de Zandzee met VVV, centrum van Bussum voor bijzonder winkelen en VVV. 


Naardermeer – Gasterij Stadzigt Natuurmonumenten

Adres: Natuurmonumenten, Meerkade 2a, Naarden

 

Activiteiten in omgeving: Gasterij Stadzigt met horeca, terras en landwinkel, natuurgebied met wandelroutes en rondvaart Naardermeer, uitkijkpunt De Muggenbult, Laarzenpad, QR-wandeling Historisch Naardermeer. 


Naarden Vesting – Bezoekerscentrum/VVV Naarden 

Adres: Utrechtse poort, Ruysdealplein, Naarden

 

Activiteiten in nabije omgeving: Naarden Vesting met vestingwandelingen en –vaarten, bijzonder winkelen, VVV en bezoekerscentrum Naarden Vesting en Nieuwe Hollandse Waterlinie (Utrechtse Poort), Nederlands Vestingmuseum, Grote Kerk, Comenius Museum, Weegschaalmuseum en Het Arsenaal.