Audiotour Fortenland

Beluister de geschiedenis in verhalen

Voor extra beleving beluister u de audiotour Fortenland die onderweg op u 25 plekken vertelt over bijzondere gebeurtenissen in onze vaderlandse geschiedenis. U kunt deze en andere routes met bijbehorende audiotours vinden door de app te downloaden op uw smartphone of tablet. Gebruik de zoekterm Gooi & Vecht Tour App in de app store en u kunt deze downloaden.

 

De geschiedenis komt tot leven in de audiotour

Verdedigingshistoricus Corstiaan Prince is diep in de overleveringen van Fortenland gedoken en heeft de mooiste en meest wetenswaardige verhalen verzameld. Samen geven de verhalen een prachtig mooi beeld van 1000 verdedigingshistorie in Nederland. Van verhalen over Franse soldaten die het niet konden laten om de kroeg te verkiezen boven het waarschuwen van hun oversten en de roemloze aftocht van het hele Franse leger hierdoor tot een verklaring waarom die bunkers toch overal in het landschap staan… De audiotour volgt de Fortenland fietsroute. Onderweg krijgt u automatisch een melding als er weer een mooi verhaal te beluisteren in over wat zich in de directe omgeving bevindt.

 

Audiotour Fortenland

De audiotour Fortenland is opgenomen in de gratis Audiotour app Gooi & Vecht, waarin ook tal van andere mooie audiotours in de regio zijn opgenomen. De gratis Audiotour Fortenland kunt u via de Gooi & Vecht Tour app in de Playstore voor IPhone of Android downloaden of hier bekijken en beluisteren.

Uitgebreide informatie over de Fortenland fietsroute zelf vindt u hier. 

 

De ontwikkeling van deze audiotour is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland