Strandjes in Gooi & Vecht

Er zijn ontzettend veel plekken in Gooi & Vecht waar je heerlijk van natuurwater kunt genieten.

De bekendste strandjes in de regio zijn:

 

De Strook, Breukeleveen

Een populair recreatieterrein is De Strook in Breukeleveen. Met slechts een paar honderd inwoners is dit de kleinste kern binnen de gemeente Wijdemeren, maar op een mooie dag kan het aantal recreanten in deze omgeving wel oplopen tot 10.000. De strook ligt aan de zuidkant van de Vijfde Loosdrechtse Plas. Je kunt hier uiteraard zwemmen en zonnen, maar er zijn ook speeltoestellen voor kleine kinderen en er is een volleybalveld. Ook zijn er voldoende picknick-banken en barbecue-mogelijkheden. Op de vissteiger kun je proberen om je eigen avondmaal te vangen. Geen zin om zelf te koken? Naast de ingang ligt Paviljoen de Strook, waar je de hele dag terecht kunt voor snacks en drankjes. De dag afsluiten met een gezellig etentje kan hier. Je komt bij De Strook via de Nieuweweg in Maarssen.

 

Vuntusstrand, Oud-Loosdrecht

Dit gras- en zandstrand, in de kern van Oud-Loosdrecht heeft sanitaire voorzieningen, een ligweide, een volleybalveld en een strandje voor de allerkleinsten. Neem zelf een koelbox met lekkers mee voor de picknick, want er is geen kiosk. Ook is er geen toezicht. Het Vuntusstrand bestaat uit een ligweide en een zandstrand. Het zwemgebied is afgezet met een hardhouten balk, zodat de kinderen geen last hebben van zeil- en motorboten die uit de Heul, de verbinding met de Eerste plas, komen. Je komt bij het Vuntusstrand via de Oud-Loosdrechtsedijk. Wil je per boot het strand bereiken? Dat kan alleen met een motorloze boot. 

 

Spiegelplas & Blijkpolderplas, Nederhorst den Berg

Achter sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg bevindt zich wel een (natuur)strandje waar gerecreĆ«erd kan worden. Dit strandje is 

per auto te bereiken en ligt in het hart van het dorp. Hier is ruime gelegenheid om de auto te parkeren.  

De recreatiestranden aan het Googhpad zijn alleen met de fiets of te voet te bereiken. 

Niet alle strandjes aan deze plassen beschikken over faciliteiten. Neem je picknickspullen mee en maak er echt een gezellig dagje uit van. Vergeet het strandje niet net zo schoon weer achter te laten als bij aankomst!

De Bergse Akker ( Dammerweg 13) is een kleine zwemlocatie met toezicht en voorzieningen waar je tegen een gering bedrag kunt zwemmen.


De Zuwe, Kortenhoef 

Ten noorden van De Wijde Blik ligt het recreatiestrandje de Zuwe. Je kunt dit strandje bereiken via de ventweg van de Vreelandseweg. Daar is ook parkeergelegenheid, maar op mooie dagen kan het hier snel vol raken. Woont u in de buurt? Kom dan lekker op de fiets! Er zijn geen faciliteiten bij dit strandje.

IJmeer, Muiderberg 

Met zijn prachtige zandstrand aan het IJmeer is Muiderberg een magneet voor jong en oud. Centraal op het strandje ligt Strandpaviljoen De Zeemeeuw, sfeervol van binnen en met een geweldig terras voor een kop koffie, lunch, borrel of diner. Muiderberg is een ideaal strand voor een dagje uit met de kinderen. In het zand kunnen ze naar hartenlust spelen en het water is over een brede strook ondiep en dus veilig voor jonge kinderen. Aan de pier zit Watersportcentrum Muiderberg, waar je een zeilboot, surfplank of kano kunt huren. Dat kan per uur of per dagdeel. En wil je even van het strand af, dan loop je in enkele minuten naar Midgetgolfbaan De Leeuwenkuil. 

Zomerkade & Gooimeer, Huizen

Bij mooi weer kun je heerlijk vertoeven aan de Huizer stranden langs het Gooimeer. Door het ondiepe water ook zeer geschikt voor kleine kinderen en surfers. Aan de zomerkade zijn diverse gezellige terrassen met uitzicht op het strand en water. Op loopafstand ligt een hotel met verschillende faciliteiten, waaronder een VVV i-punt, fietsverhuur en een mooi terras met uitzicht over het Gooimeer en de jachthavens. Ook aan de Zomerkade liggen diverse restaurants en bars en in de zomer zijn er regelmatig activiteiten.