Volg de volgende knooppunten van het sloepennetwerk: 03 - 04 - 05 - 24 - 07 - 02 - 01- 03


Duur route: 5 uur
Verkorte route: 4 uur

U maakt vandaag een prachtige en gevarieerde tocht over de Vecht langs vele buitenplaatsen en door de gezellige dorpjes Maarssen, Breukelen en Nieuwersluis, langs parken en kastelen en door eeuwenoude sluisjes. Tegenover de beschutting van de Vecht ervaart u de weidsheid van de Loosdrechtse plassen waar u tussen de zeilboten door vaart en langs eilandjes met aanlegplaatsen en recreatie-strandjes. Onderweg kunt u op meerdere plekken, verspreid over de route, aanmeren bij een mooi terras aan het water, zowel aan de Vecht als op de plassen. Of u gaat van boord in een van de dorpen waar u doorheen vaart om te voet te genieten van de monumentale huizen, gevarieerde winkels, horeca of een leuke galerie.

Aan deze route vindt u maar liefst tien B&B’s en hotels waar u de boot voor een nachtje kunt aanmeren om uw verblijf in de Vechtstreek helemaal compleet te maken. Want er is hier genoeg te zien en te beleven voor meerdere dagen vaarplezier!

Kijk op de kaart voor de sloepenroute met alle stoppunten, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden.

Bij deze sloepenroute hoort ook een audiotour met historische beelden. Deze is opgenomen in de gratis Gooi & Vecht audiotour app.