TOP Bussum

De Zandzee

Algemene informatie

Welkom in Bussum. Vanaf deze TOP kunt u o.a. prima starten voor een heerlijk wandel-, fiets- en skate avontuur. Op korte loopafstand (50 meter) is de Fransche Kampheide als onderdeel van het Goois Natuurreservaat te vinden, een heideveld met een dagrecreatieterrein. Het is een gebied met struikheide en opvallend veel dopheide. In het centrum en langs de randen groeien dennen en berken.
Het gebied kunt u te voet, per rolstoel, per fiets of per scootmobiel bezoeken. De gecombineerde fiets-wandelpaden zijn semiverhard en daarop aansluitend tal van onverharde wandelpaden. De semi verharde paden zijn geschikt voor rolstoelen, maar niet voor rollators. Er zijn tal van bankjes op de mooiste uitzichtpunten geplaatst en er is een picknick gelegenheid aan het begin van het heidegebied. Er zijn geen bewegwijzerde routes. Honden mogen in dit gebied loslopen. Het gebied is ook zeer geschikt voor hardlopers.
Mocht u zich nadien nog op een andere manier willen laten verwennen bieden u zwembad de Zandzee en het centrum van Bussum met haar talrijke bijzondere Gooise winkels en leuke horeca u deze mogelijkheid.

Let op: op dit moment zijn er geen fietsen te huur bij de Zandzee!

Mobiele TOP website

Alle toeristische bezienswaardigheden, horeca en routes die bij deze TOP behoren zijn opgenomen in een mobiele website. Scan de QR code om deze website op uw mobiel op te roepen of surf naar http://qr.gooivecht.nl/site/1469 .
 

TOP Adres

Struikheiweg 14, Bussum
 

GPS coördinaten

52 15.918, 5 09.394

Routebeschrijving vanaf dichtstbij gelegen snelweg

Vanaf A1 afrit 8 Blaricum/Huizen – na afrit naar links en vervolgens bij stoplichten links onder snelweg door. Gelijk 1e rechts en doorrijden tot aan stoplichten en linksaf slaan richting Bussum-Zuid/’s-Graveland. Alsmaar rechtdoor de Ceintuurbaan afrijden (NB: eerstvolgende rotonde rechts; Fort Werk IV). Bij laatste rotonde naar links, langs station Bussum Zuid en bij de Watertoren naar rechts, de Struikheiweg op. Plus minus 800 meter verder naar links vindt u eerst een klein en iets verder een groot parkeerterrein. Gratis parkeren.
Meer informatie over Zwembad De Zandzee: Website De Zandzee

Parkeermogelijkheden

Aantal parkeerplaatsen voor zwembad De Zandzee: 100 plus (gratis). 8 mindervalide parkeerplekken. Parkeerplaatsen beklinkerd.

TOP per openbaar vervoer

NS station Bussum Zuid bevindt zich op ca. 1 km afstand van de Zandzee (aangekomen op NS station Bussum Zuid; sla de Struikheiweg in, ga bij de rotonde naar links en u betreedt het terrein van de Zandzee).

Oplaadpunt(en)

1 oplaadpunt voor E-fietsen.
Locatie oplaadpunt: direct bij de hoofdingang van Zwembad De Zandzee.

Bezienswaardigheden in de nabije omgeving

Shoppen in Bussum centrum
Bussum Centrum kent een zeer uitgebreid, gevarieerd aanbod aan winkels, dicht bij elkaar gelegen aan gezellige winkelstraten. Hier vindt u meer dan ketenwinkels: een écht Goois aanbod! Om tussendoor uit te rusten bieden de talrijke horecagelegenheden alle ruimte en gezelligheid.
Het winkelcentrum van Bussum kunt u vanaf hier zowel te voet als per fiets goed bereiken. De tocht naar het begin van het centrum is ongeveer 1 km. U kunt daarvoor de bordjes richting Fietsknooppunt 35 volgen en op de terugweg naar Fietsknooppunt 36.

Fransche Kampheide
Vanaf deze TOP kunt u de Fransche Kampheide van het Goois Natuurreservaat bezoeken (40 ha). Loop terug naar de inrit en sla rechtsaf het wandelpad op, ga na circa 50 meter rechtsaf het parkeerterreintje op en loop rechtdoor de heide op. Niet ver daarna treft u een picknicklocatie en een informatiezuil van het Goois Natuurreservaat aan. Infobord Fransche Kampheide vindt u ietsje de hei op vanaf kleine parkeerplaats.

Sportcentrum de Zandzee
In Sportcentrum de Zandzee vindt u een restaurant en gratis toiletten (ook voor mindervaliden geschikt). In de loop van 2013 komt hier de mogelijkheid tot (E-)fietshuur bij. U kunt ook het zwembad in de Zandzee bezoeken. Het beschikt over verschillende baden, een glijbaan, een whirlpool en een wildwaterkreek. Buiten is er een zonnige ligweide met buitenbad voor de allerkleinsten.

Horeca in de nabije omgeving

Zwembad / restaurant De Zandzee, ma t/m vrij 07:00 tot 21:30. Za t/m zo 10:00 tot 16:00. Tevens modern sport en wellness centrum. Tel. 035-6933554.

Het centrum van Bussum biedt natuurlijk tal van andere opties en is relatief dichtbij gelegen (zie ook: bezienswaardigheden). Volg heen bordjes fietsknooppunt 35 en terug bordjes knooppunt 36.

Bastion Hotel. Op zo’n 700 meter afstand vanaf TOP Bussum – de Zandzee bevindt zich Bastion Hotel Bussum-Zuid/Hilversum (Struikheiweg 3). Er is een los van de weg gelegen wandelpad dat vanaf het hotel naar de Fransche Kampheide en Sportcentrum de Zandzee voert. Een ideale plek om te overnachten en van daaruit de natuur en cultuur in de regio te ontdekken.

Wandelroutes

Op de Fransche Kampheide kunt u volop wandelen. Er zijn geen bewegwijzerde wandelroutes. De gecombineerde fiets-wandelpaden zijn semiverhard en daarop aansluitend tal van onverharde wandelpaden. De semi verharde paden zijn geschikt voor rolstoelen, maar niet voor rollators. Er zijn tal van bankjes op de mooiste uitzichtpunten geplaatst en er is een picknick gelegenheid aan het begin van het heidegebied. Honden mogen in dit gebied loslopen. Het gebied is ook zeer geschikt voor hardlopers.

Fietsroutes

Vanaf hier kunt u meerdere routes langs knooppunten volgen: het Gooisch Rondje (33 km), de Gooise Rijkdom route (33 km), Rondje Vechtstreek (26 km) en Ontdek de Loosdrechtse Plassen route (42 km). U kunt ook een eigen ronde fietsen over de Fransche Kampheide. Ga hiervoor terug naar de inrit en sla rechtsaf het fietspad op, ga na 50 meter rechtsaf bij bordje KP 36, net na het kleine parkeerterrein. U fietst nu de heide op.

Deze TOP bevindt zich tussen 2 fietsknooppunten: Knooppunt 35 en 36. Ga hiervoor eerst terug naar de inrit van de parkeerplaats.

Naar KP 35 (nabij NS-station Naarden-Bussum): neem de 2e afslag schuin links op de rotonde, hier treft u het eerste bordje aan richting KP 35.

Naar KP 36 (aan de Franse Kampweg, zijstraat Naarderweg): neem de eerste afslag rechts op de rotonde. Na ongeveer 50 m treft u het eerste bordje richting KP 36 aan, net voorbij de kleine parkeerplaats aan de heide. U slaat hier rechtsaf de Fransche Kampheide op.

Mobiele TOP website

Alle toeristische bezienswaardigheden, horeca en routes die bij deze TOP behoren zijn opgenomen in een mobiele website. Scan de QR code om deze website op uw mobiel op te roepen of surf naar http://qr.gooivecht.nl/site/1469.