Verken Gooi & Vecht per fiets

Fietsen in Gooi & Vecht is fietsen door prachtige natuur, langs misschien wel de mooiste rivier van Nederland (de Vecht) en door pittoreske dorpjes en (vesting)stadjes. Gooi & Vecht ontdekken op de fiets is volop genieten van rust, ruimte, historie, natuur en water. Sommige plekjes zijn op de fiets gemakkelijker te bereiken dan met de auto en sommige plekjes zijn alleen per fiets (of te voet) bereikbaar.

Onderweg

Via een groeiend netwerk aan fietspaden, waarin ook diverse fietspontjes en bijvoorbeeld de fietsboot zijn opgenomen, maak je op een actieve manier kennis met een uniek stuk Nederland. Je fietst over de heide, langs het water, door de bossen of in de bebouwde kom. Tijdens tussenstops onderweg kun je genieten van de omgeving en een heerlijke maaltijd, hapje of drankje op zonnige terrasjes of in restaurants, cafeetjes en bars.

Praktisch

Naast routes vind je hier ook de oplaadpunten in de regio, de fietsverhuurpunten en het overzicht van de Toeristische Overstappunten in Gooi & Vecht. Hier parkeer je de auto, kun je veelal fietsen huren en vertrekken de mooiste routes. Wil je zelf een route uitstippelen? Bestel dan eenvoudig online de fietsknooppuntkaart voor € 2,00 in onze webshop.

Routes in Gooi & Vecht

Op deze website vind je alle wandel- fiets-, vaar- en skateroutes die je kunt volgen in de Gooi- en Vechtstreek. De routes zijn voorzien van een handige kaart en je leest meteen informatie over bijzondere bezienswaardigheden. Je kunt de routes downloaden, printen of delen. Benieuwd naar onze favoriete fietsroutes? Bekijk dan onze 'Top 5 leukste fietsroutes in het Gooi'.