Verken de oude vestingstad

Slenteren en cultuur snuiven in Weesp

Het centrum van de oude vestingstad Weesp zit vol met prachtige straatjes en steegjes om eens lekker doorheen te slenteren. Onderweg kom je bovendien een interessant museum tegen en kun je een tussenstop houden in een prachtige theetuin.

De wandeling van de theetuin naar het Gemeentemuseum - Museum Weesp - geeft al een goed beeld van de sfeervolle straatjes. Het museum is gevestigd op de tweede verdieping van het Stadhuis van Weesp. De hoofdcollectie bestaat uit Hollands porselein uit de 18e eeuw. Het museum is vijf middagen per week open van 13.30 tot 17.00 uur, en is gesloten op maandag en dinsdag.

Het centrum van Weesp bestaat uit mooie oude straatjes en steegjes met prachtige oude panden. Loop bijvoorbeeld eens over de Sluisbrug. Kijk ook even naar binnen bij het kapperszaakje op Buitenveer 10. Het is alsof u 50 jaar terug in de tijd gaat! In alle straatjes zitten leuke kleine winkeltjes. Van kleding tot bloemen, van delicatessen tot kinderboeken, het is er allemaal.

Aangezien het museum alleen ’s middags open is, kunt u de ochtend bijvoorbeeld goed invullen met een fietstocht door de omgeving van Weesp. Bij het station zijn fietsen te huur, en vanaf daar start een fietsknooppuntenroute langs plassen Gein en Vecht, die zeer de moeite waard is. Wilt u onderweg picknicken, haal dan vooral wat lekkere dingen bij Kaas & Zo. Hier kunt u de lekkerste belegde broodjes kopen (en nog een heleboel andere heerlijkheden) voor onderweg. 

Praktische informatie

Bijna overal in Weesp zijn voldoende parkeermogelijkheden, in een deel van het centrum wel tegen betaling. Gratis parkeren kan op de Leeuwenveldseweg (achter het NS station); de Hugo de Grootlaan (bij verzorgingstehuis Oversingel) en Achter 't Vosje (tegenover het politiebureau). Op de Ossenmarkt, naast het Torenfort, kunt u uw auto ook gratis parkeren. 

Museum Weesp:                    Nieuwstraat 41, Weesp - (0294) 49 12 45
Theetuin:                                 Ossenmarkt 34, Weesp - 06 374 100 27
Kaas & Zo:                               Binnenveer 1, Weesp - (0294) 48 08 84