Nautisch Kwartier Huizen

Oude tijden herleven

De afgelopen jaren is er op de kop van de oude Huizer Haven heel hard gewerkt om het gebied om te vormen tot een nautisch centrum. Wanneer je nu rondwandelt op deze bijzondere locatie waan je je in een Zuiderzee dorpje uit vervlogen tijden. De gebouwen doen denken aan een dorpsschool, een café aan de haven en een gemeentehuis uit ca. 1860.

Je loopt langs de burgemeesterswoning met ernaast de dokterswoning, het oude kruidenierswinkeltje en de visafslag. Aan de overzijde van het water zie je diverse boothuizen liggen. De Kalkovens en Botterwerf maken het geheel af. In september 2012 zijn alle gebouwen opgeleverd en heeft de horeca hier zijn deuren geopend.

Je vindt er het Fletcher Hotel Nautisch Kwartier met 80 kamers, J Restaurant en RIVA Wijnlounge - de plek voor mooie wijnen en perfecte wijn/spijscombinaties. De Kalkovens is een evenementenlocatie met mogelijkheden voor feesten, partijen en vergaderingen. Het Kleine Café aan de Haven is een plek om te genieten van lunch en diner, Dickens is een spannend restaurant én pannenkoekenhuis, en CornelisZ is een eet en drinkgelegenheid voor elk moment van de dag.

Kom proeven wat het Nautisch Kwartier jou te bieden heeft en beleef er historisch Huizen met eigentijdse allure.