Muiderberg

Leuk voor alle leeftijden

Met zijn prachtige zandstrand aan het IJmeer is Muiderberg een magneet voor iedereen, van jong tot oud. Centraal op het strandje ligt Strandpaviljoen De Zeemeeuw, sfeervol van binnen en met een geweldig terras. Het paviljoen is de plek om neer te strijken voor een kop koffie, een heerlijke lunch, een verkoelend glas witte wijn of een gezellig dinertje. Maar er is nog meer te beleven.

Met kinderen...

Muiderberg is een ideaal dagje uit met de kinderen. In het zand kunnen ze naar hartenlust spelen, en het water is over een brede strook ondiep en dus veilig voor jonge kinderen. Aan de pier zit Watersportcentrum Muiderberg, waar u een zeilboot, surfplank of kano kunt huren. Dat kan per uur of per dagdeel. En wilt u even van het strand af, dan loopt u in een paar minuten naar Midgetgolfbaan De Leeuwenkuil

Of zonder...

Als u vanaf de Googweg het dorp binnen rijdt, ligt aan uw linkerhand op nummer 6 de Joodse Begraafplaats. Dit is de oudste Joodse begraafplaats van Nederland, en de synagoge stamt uit 1933. Rijdt u verder, dan ziet u al snel de Brink, een klein park in het hart van Muiderberg. Parkeer uw auto (of fiets) en breng een bezoekje aan het Echobos, in de noordwestelijke hoek. Het bos is een restant van een veel groter park, en in de 18e eeuw is hier een muur gebouwd die een “gelijksprekende echo” bleek te geven. Vanaf Muiderberg kunt u een prachtige wandeling naar Muiden maken. Over de grasdijk langs het IJsselmeer voert de route naar de voormalige vestingstad Muiden. Op de terugweg volgt de wandeling het grasdijkje langs de Uitwatering van het Naardermeer. Afstand: 7 km. Klik hier voor meer informatie over Muiden. 

Terug in Muiderberg kunt u heerlijk dineren bij hotel-restaurant Het Rechthuis, dat alle dagen open is voor ontbijt, lunch en diner. Bij mooi weer is er voldoende plaats op het prachtige terras. Overigens is dit ook een unieke plek om te overnachten, in een kamer of appartement. Hotel-restaurant Het Rechthuis is gevestigd in het voormalige station en de wachtkamer van de Gooische Stoomtram; ook wel de "Gooische Moordenaar" genoemd vanwege de vele ongelukken die ermee zijn gebeurd.

Praktische informatie:

Parkeren in Muiderberg is gratis, en kan op veel plekken. Hou er wel rekening mee dat het in de zomer al vroeg op de dag aardig vol kan lopen.

Watersportcentrum Muiderberg:  Tesselschadelaan 1- (0294) 26 32 35
Midgetgolfbaan de Leeuwenkuil:  Nienhuis Ruijskade 3 - (0294) 26 25 95
Hotel het Rechthuis:                   Googweg 1 - (0294) 26 13 23