Kortenhoef

Ontdek het plassengebied per kano of Solex

De Kortenhoefse Plassen zijn de moeite van het ontdekken meer dan waard. Dat kan vanaf het water, maar ook over land. Aarzel niet en ga op pad om deze parel in de Gooi- en Vechtstreek te verkennen.

Kano

Natuurmonumenten heeft een prachtige kanoroute uitgezet van ongeveer 4 uur. Het opstappunt ligt vlakbij de N201 en is dus prima met eigen vervoer te bereiken. Parkeren is daar ook geen probleem. Rondom het startpunt, aan het Moleneind en de Kortenhoefsedijk, zitten meerdere verhuurbedrijven. Om er te komen neemt u vanaf de N201 (provinciale weg tussen Hilversum en Haarlem) de afslag Kortenhoef / Oud-Loosdrecht. Direct na de afslag ziet u de verhuurbedrijven al langs de weg, zoals bijvoorbeeld Jachthaven Kortenhoef. Hier worden kano’s en roeiboten verhuurd.

De vaarroute is gemarkeerd met blauwe paaltjes met gele cijfers, en voert over plassen en sloten,  langs weilanden, rietvelden en polders. Tip: neem een mand met proviand mee, want onderweg komt u geen horeca-gelegenheden tegen. Een kaart van de route en een beschrijving vindt u op de website van Natuurmonumenten.

In de nabije omgeving van het startpunt zijn wel diverse restaurants met mooie terrassen. Vlakbij Jachthaven Kortenhoef zit bijvoorbeeld restaurant Docks, op alle dagen open behalve dinsdag. Iets verder, aan de Bloklaan in Loosdrecht ligt restaurant Het Drechthuis. Dit restaurant ligt ook prachtig aan het water en is tevens op alle dagen behalve dinsdag open voor lunch en diner.

Solex

Wilt u het gebied verkennen, maar liever over land? Ook dan bent u bij Jachthaven Kortenhoef aan het juiste adres. U kunt hier namelijk een elektrische Solex huren, waarmee u in alle rust en comfort een adembenemende tocht maakt langs de Kortenhoefse- en Loosdrechtse Plassen. De route leidt langs forten en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, langs buitenplaatsen en schitterende natuur. De routebeschrijving is bij de Solexhuur inbegrepen.