Dagje Loosdrecht

Veel te doen op en rond het water

Denk je aan Loosdrecht, dan denk je aan water. Loosdrecht (gemeente Wijdemeren) heeft alles te bieden voor een geweldige dag watersport. Huur een boot, sloep, sampan, sup of kano en ga op pad! Wil je Loosdrecht niet alleen op het water, maar ook op het land verkennen? Combineer de plassen dan met een bezoek aan Kasteel Sypesteyn.

Start je dagje Loosdrecht bij Bonnema Watersport, aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Hier kun je een roeiboot, kano of canadees huren voor een mooie tocht over de Loosdrechtse Plassen. Het is ook mogelijk om een gemotoriseerde boot te huren. Vanaf het water heb je het beste uitzicht over het omringende landschap. Dat landschap is heel afwisselend met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen en polders. Een boot huur je hier voor minimaal 2 uur.  

Wil je na afloop van de vaartocht een hapje eten, dan is eetcafé De Eend aan de Horndijk een fijn adres. Zowel binnen als op het terras heb je een weids uitzicht over de plassen. Ze zijn alle dagen open vanaf 10.00 uur. 

Een paar kilometer verderop, aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, ligt Kasteel Sypesteyn. De oudste fundamenten van het kasteel dateren uit ongeveer 1500. Maar in de loop van de eeuwen zijn de gebouwen meermalen verwoest. In de 20e eeuw is op de fundamenten het kasteel gebouwd zoals we het nu kennen. Zowel het kasteel als de tuinen - met onder andere een doolhof - zijn een bezoek zeker waard. Open voor bezoekers op alle dagen van 12.00 tot 17.00 uur behalve maandag. 

Wilt u nog meer informatie om uw dagje Loosdrecht tot in de puntjes voor te bereiden? Kijk dan op de website van VVV Wijdemeren of neem bij specifieke vragen contact op met ons. Wij helpen u graag verder.