Dag aan het water

In de 'Haven van 't Gooi'

Wie wil ontdekken wat Huizen allemaal te bieden heeft, mag de haven zeker niet missen. Op en rond het water is een heleboel te zien en te doen.
Visserij is in het verleden een belangrijke bron van bestaan geweest in Huizen. Aan het begin van de 20e eeuw had het dorp nog twee botterwerven, maar na de afsluiting van de Zuiderzee nam de visserij snel af en werden de werven gesloten. De Botterwerf, die een paar jaar geleden is gebouwd, brengt het vissersverleden van Huizen weer tot leven. U kunt langs de haven slenteren en de botters bewonderen die in Huizen voor anker liggen. Deze botters zijn de enige authentieke overblijfselen van het Zuiderzeeverleden. 

Aan de haven ligt ook restaurant De Haven van Huizen. Binnen of op een van de mooie terrassen kunt u 7 dagen per week genieten van lunch, diner of gewoon een kop koffie. Vanaf de haven loopt u in zo’n 20 tot 25 minuten naar de Zomerkade, een strandje aan het Gooimeer. In alle seizoenen is het hier goed toeven. In de zomer wordt hier volop gesurft, en een wandeling langs de waterlijn is altijd aangenaam. 

Praktische informatie

Parkeren in Huizen is overal gratis. Wel zijn er in het centrum blauwe zones waar u een parkeerschijf nodig heeft. In het gebied rondom de haven heeft u geen parkeerschijf nodig. Voor nog meer informatie over Huizen kunt u ook terecht op de website van VVV Huizen

Botterwerf                              : Havenstraat 300 - (06) 818 637 48
Haven van Huizen                 : Labradorstroom 75 - (035) 528 96 48