Uittip: een (mid)dagje Blaricum

Schapen tellen en herten spotten

Voor een afwisselend (mid)dagje uit bieden het oude dorp Blaricum en de directe omgeving volop mogelijkheden. Of je nu met het gezin op pad gaat, met zijn tweeën of met vrienden, er is voor elk wat wils. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij het hoogste punt van het Gooi: de 36,4 meter hoge Tafelberg. Vanaf hier kun je prachtig wandelen over de Tafelbergheide en een bezoekje brengen aan de Schaapskooi, op korte afstand van de parkeerplaats. De Schaapskooi wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. Vroeg in de ochtend en aan het eind van de middag is de kans het grootst dat je de schapen bij de kooi treft. Tussen 8.00 en 16.00 uur grazen ze namelijk in het omliggende heidegebied. Op zondagen tussen 14.00 en 16.00 uur is er een natuurgids aanwezig die uitleg geeft over diverse onderwerpen.

Eten en drinken

Na een wandeling is het goed toeven bij café-restaurant De Tafelberg. Zelfs in de winter is het prachtige terras met loungebanken erg in trek. Het restaurant is 7 dagen per week open van 9.00 tot 23.00 uur voor ontbijt, lunch en diner. En natuurlijk ook voor een kop koffie of een borrel.

Vanaf de Tafelberg wandel je via de Naarderweg in een kwartiertje naar het mooie centrum van Blaricum. De oude boerderijen die het hart van het dorp vormen herinneren aan de belangrijke rol die de landbouw hier speelde in het verleden. Midden in het centrum zit IJssalon De Hoop, een begrip in heel het Gooi! Met 70 jaar ervaring en meer dan 40 verschillende smaken een paradijs voor elke ijsliefhebber. Op een mooie dag moet je er wel wat voor over hebben om een ijsje te kunnen proeven, want dan staat er steevast een lange rij met Gooise kinderen voor de deur. De ijssalon is geopend van 1 maart tot eind oktober.

Niet alleen bij De Tafelberg, maar ook in het centrum van Blaricum valt overigens veel te genieten op culinair gebied. Zowel de Italiaanse keuken van Cucina da Bruno als de Aziatische keuken van restaurant The Red Sun zijn een aanrader. Ze worden trouwens ook regelmatig bezocht door BN-ers die in ’t Gooi wonen. Beide locaties zijn op maandag gesloten. Eetcafé Moeke Spijkstra is ook een echt begrip in de regio, en dagelijks open vanaf 16.00 uur.

Praktische informatie:

Restaurant De Tafelberg: Oude Naarderweg 2, Blaricum - (035) 538 39 75, hier kun je ook de auto parkeren
IJssalon De Hoop: Huizerweg 10, Blaricum - (035) 538 34 90 
Cucina Da Bruno: Dorpsstraat 1, Blaricum - (035) 531 56 93 
Restaurant Red Sun: Huizerweg 3, Blaricum - (035) 533 69 96 
Moeke Spijkstra: Torenlaan 10, Blaricum - (035) 538 22 61