Muiden

Kleinschalig en exclusief met een rijk verleden

Muiden aan het IJmeer heeft alles wat een vakantie of een dagje uit zo aangenaam maakt. U kunt er slenteren door historische straatjes, rondneuzen in gezellige winkeltjes, genieten van het zonnetje op een van de vele terrassen en uw ogen uitkijken naar prachtige schepen die de imposante zeesluis binnenvaren. Als u Muiden bezoekt moet u zeker een kijkje nemen in het Muiderslot. Het kasteel ligt aan de monding van de Vecht, bij het IJmeer. De Toren en Ridderroute in het kasteel voeren u door de middeleeuwse burcht van graaf Floris V, bouwheer van het Muiderslot. U kunt een audiotour doen en er zijn rondleidingen. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht met als spetterend sluitstuk een virtuele ridderslag. De vesting toont zeven eeuwen verdedigingswerken. Ook de tuin en de valkenier zijn een bezoek meer dan waard. Meer informatie over het Muiderslot vindt u op www.muiderslot.nl.

 

Forteiland Pampus

Op een half uurtje varen vanaf Muiden ligt het bijzondere Forteiland Pampus met zicht op Amsterdam. Het is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U kunt Pampus bereiken met een veerdienst, maar aanmeren met een eigen boot kan ook. U kunt het fort bezichtigen met een gids of zelf op onderzoek uitgaan met een plattegrond. Meer informatie over Forteiland Pampus vindt u op www.pampus.nl.

 

 

Fortenland in 360˚ | de ultieme VR beleving!

Ontdek Fortenland en in het bijzonder Muiden in 360graden. Bekijk de prachtige beelden op www.gooivechtinVR.nl en geniet van grote hoogte van de prachtige omgeving. U bepaalt zelf uw route en kijkt goed om u heen. U klikt u op de iconen om verder te gaan. Zo kunt u varen met de boot naar Pampus en het Forteiland ontdekken, ook van bovenaf. Of heerlijk digitaal vertoeven op de Groote Zeesluis van Muiden. Zoom uit en ontdek aan de horizon diverse bekende punten in en buiten de regio. Ook de Grote Kerk van Naarden kunt u nader bekijken. Wat lijkt alles dichtbij!