Ontdek Goois kunstenaarsdorp Laren

Laren heeft een lange traditie als kunstenaarsdorp. In de tientallen ateliers hier is kunst van wereldklasse ontstaan. Veel van die kunst is te bewonderen in het Singer Museum, dat met zijn speciale tentoonstellingen landelijk grote bekendheid geniet. Ieder jaar openen de ateliers in het dorp hun deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Atelierroute.

Een bezoek aan het Singer Museum is perfect te combineren met een lunch of diner in een van de vele restaurants in het Larense centrum. Iedere zomer is het er zelfs eentje extra, want dan staat de befaamde poffertjeskraam op de Brink. 

Historie & Wandelen

De Historische Kring van Laren heeft de geschiedenis van het dorp in kaart gebracht: de oorsprong van de door mensenhand gemaakte en landschappelijke monumenten, de invloed van de Erfgooiers, de bijzondere huizen. Heb je iets meer tijd? Kijk dan verder dan de Brink en wandel of fiets ook door de omliggende omgeving. Laren heeft binnen de gemeentegrenzen zeer afwisselende natuur, van zandduinen tot heidevelden, van oude engen en akkers tot bossen. Bij het Brinkhuis kennen ze Laren als geen ander en ze helpen je met alle plezier op weg.   

Cultuur & Winkelen 

In Laren is veel te beleven op cultureel gebied. In het Singer theater en in het intieme theater van het Brinkhuis zijn jaarlijks tientallen toneelstukken, concerten, recitals, films en lezingen te horen en te zien. Het dorp biedt met ruim 200 winkels een prachtig aanbod, waaronder veel boetiekjes op het gebied van lifestyle en luxe. Het centrum van Laren is sfeervol en compact, en omdat vrijwel alle winkels in het centrum liggen leent het dorp zich perfect voor een dag shoppen. En: parkeren is in heel Laren gratis!

VVV & informatie

Laren valt onder VVV Gooi & Vecht, gevestigd op Stationsplein 27 in Hilversum. In Laren zelf is geen officieel VVV-punt. Wil je ter plekke meer informatie over wat er in Laren te doen? Loop dan even binnen bij het Brinkhuis, naast de St. Jansbasiliek. Dit is geen officieel VVV-punt maar de medewerkers helpen je heel graag en kennen Laren op hun duimpje.  

Routes in en rond Laren

Laren wordt omgeven door een schitterend gebied van bos en heide. Klik hier voor de mooiste routes in en rond Laren.

Wat is er deze week te doen in Gooi & Vecht?