Ontdek het echte genieten....in Laren!

Laren heeft een lange traditie als kunstenaarsdorp. In de tientallen ateliers – vaak nog steeds in gebruik, zoals de jaarlijks georganiseerde Atelierroute laat zien! – is kunst van wereldklasse ontstaan. Veel van die kunst is te bewonderen in het Singer Museum, dat met zijn speciale tentoonstellingen landelijk beroemd is. Een bezoek aan het museum is perfect te combineren met een lunch of diner in een van de twaalf (!) restaurants in het Larense centrum. In de zomer zijn het er zelfs dertien, want dan staat de befaamde poffertjeskraam op de Brink. Meer weten over wat er in Laren te doen is? Loop even binnen bij het Brinkhuis, naast de St. Jansbasiliek! 

 

Historie & Wandelen

De Historische Kring van Laren heeft de geschiedenis van het dorp in kaart gebracht. De oorsprong van de door mensenhand gemaakte en landschappelijke monumenten, de invloed van de Erfgooiers, de bijzondere huizen… u kunt het zien en beleven. Als u toch door het dorp wandelt of fietst, laat de omgeving dan niet links liggen! Laren heeft binnen de gemeentegrenzen zeer afwisselende natuur, van zandduinen tot heidevelden, van oude engen en akkers tot bossen. Bij het Brinkhuis maken ze u met veel genoegen wegwijs. 

 

Cultuur & Winkelen

In Laren is veel te beleven op cultureel gebied. In het Singer theater en in het intieme theater van het Brinkhuis zijn jaarlijks tientallen toneelstukken, concerten, recitals, films en lezingen te horen en te zien. Het dorp heeft met circa 200 vaak bijzondere winkels ook een stevige reputatie bij kritische consumenten opgebouwd, vooral op het gebied van lifestyle en luxe. Omdat de winkels vrijwel allemaal in het centrum liggen, is shoppen puur plezier. En: parkeren is in heel Laren gratis!

 

Routes in en rond Laren

Klik hier voor de mooiste routes in en rond Laren!

Wat is er deze week te doen in Gooi & Vecht?