Haven van 't Gooi

Huizen heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een moderne stad aan het Gooimeer met diverse jachthavens en een gezellig winkelcentrum. Vanuit de Oude Haven ontsluit Huizen, als haven van 't Gooi, de regio. In de Oude Haven liggen verschillende platbodems, waaronder traditionele Huizer Botters van ruim 100 jaar oud. De Oude Haven en de jachthavens zijn uw bezoek meer dan waard. U kunt er heerlijk genieten op een terras maar ook verschillende activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld karten en lasergamen. De haven is een knooppunt van regionale wandel-en fietsroutes door de heide- en bosrijke natuur. Kinderen kunnen veilig zwemmen in het ondiepe water van het Gooimeer en er zijn ook verschillende strandjes, zoals Gooiershoofd en de Zomerkade. 

Bijzondere architectuur in Huizen

Huizen bezit veel interessante architectuur. Het oudste gebouw is de middeleeuwse Nederlands Hervormde Kerk in hartje centrum. Rond deze kerk staan nog veel 17e eeuwse boerderijen. In de lommerrijke wijken Bikbergen en De Stukken hebben bekende Amsterdamse Schoolarchitecten als De Bazel, Hanrath, Th. Rueter en de Huizer bouwmeester Jan Rebel, huizen gebouwd. Hieronder treft u een overzicht van de evenementen in de Gemeente Huizen. Op www.vvvhuizen.nl vindt u alle overige toeristische informatie.

Winkelen in Huizen

Vanuit het Nautisch Kwartier is het oude dorp van Huizen in korte tijd te bereiken. Hier kunt u naar hartelust winkelen! Service en authenticiteit staan hoog in het vaandel, net als puur en eerlijke producten en diensten. De ruim 125 winkels en horeca gelegenheden heten u van harte welkom en bieden u een ruime keuze aan food en nonfood. Naast winkelketens vindt u veel originele zaken van eigenaren, ieder met een eigen sfeer en specialiteit. Op zaterdag is gedurende de gehele dag een regionale markt in het centrum. U bent van harte welkom in 'Hart van Huizen'.

VVV Huizen

Bij de VVV, gevestigd in het Huizer Museum, vindt u alle informatie over evenementen en activiteiten. In samenwerking met de VVV Huizen is ook een wandelroute te volgen langs oude boerderijen en door sfeervolle boeren steegjes. Breng vooral ook een bezoek aan het Huizer Museum of de kerk.

Kijk voor uitgebreide VVV informatie over Huizen op www.vvvhuizen.nl