Een dagje Bussum

Shoppen en cultuur snuiven in 'het hart van het Gooi'

Met een ruim aanbod aan winkels is Bussum een must’ voor elke shopper. Hier vind je geen H&M en Zara, maar vooral veel mooie boetiekjes en speciaalzaken. De belangrijkste winkelstraten zijn de Spiegelstraat, de Nassaulaan, de Nassaustraat, Havenstraat en de Kapelstraat. Ook op de Huizerweg - aan de rand van het centrum - zitten diverse winkels en speciaalzaken, van schoenen en schoonheidsproducten tot interieurspullen en de beste wijnen. Sinds 2015 is Bussum officieel een Fairtrade gemeente. Een overzicht van alle aangesloten ondernemers in Bussum die duurzaamheid en fairtrade hoog in het vaandel hebben staan, vind je op EerlijkWinkelen.nl

Eten en drinken

Wil je lekker lunchen tijdens het winkelen? In het centrum zijn tal van broodjeszaken en koffietentjes. In de Kapelstraat vind je bijvoorbeeld café-restaurant Nobel, en in de Nassaustraat zit Stokjes en Lepel. Zin in iets zoets? Sla Stricks Bakery Café in de Nassaulaan dan zeker niet over. Ze hebben hier een groot assortiment taarten en andere lekkere baksels. Wil je je dagje winkelen een Italiaans tintje geven? De lekkerste pizza's van Bussum hebben ze bij Grande Selene en La Vespa op de Vlietlaan.   

Fort

Niet veel mensen weten dat in Bussum een vesting ligt die onderdeel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Werk IV bevindt zich aan de Albert Kuijperlaan, naast Theater Spant!. Het Fort is een van de vijf bouwwerken die tussen 1868 en 1870 gebouwd zijn. De Vesting Naarden werd steeds kwetsbaarder en men hoopte met deze vijf forten de vesting te kunnen beschermen. Fort Werk IV is nooit voor militaire doelen ingezet, maar het is het enige van de vijf forten, dat bewaard is gebleven. Tussen 2007 en 2009 is het volledig gerestaureerd. 

Fort Werk IV is van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De toegang is gratis. Je wordt wel vriendelijk verzocht je bij een van de medewerkers te melden. Het is mogelijk om een beschrijving van een rondleiding te downloaden.

Luxe dineren en uitgaan

Wil je genieten van een diner in een sterrenrestaurant? Restaurant Soigné in de Kapelstraat is een aanrader! Of wat denk je van een avond uit en een voorstelling in Theater Spant! Een must voor alle theaterliefhebbers. 

Overnachten

Een dag is echt te kort om Bussum en de prachtige omliggende natuur te beleven. Verleng je bezoek en overnacht bijvoorbeeld in Hotel Jan Tabak of een van de gezellige Bed & Breakfasts in Bussum. Klik hier voor het overzicht van de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Bussum.