Bussum

Het jongste dorp van Gooi & Vecht

Bussum is waarschijnlijk 'pas' ontstaan rond het jaar 1000. Het is een typisch tuindorp: de woonwijken zijn groen en ruim opgezet en strekken zich uit tot aan de grenzen van de gemeente. Tussen de wijken in liggen parken, plantsoenen en brede groensingels. In het oosten liggen de wijken Vondelkwartier en Brediuskwartier, die in de 19e eeuw zijn vormgegeven door de architect K.P.C. de Bazel. De wijken passen perfect bij de toenmalige opvattingen over een tuindorp en zijn cultuurhistorisch zeer interessant. De wijken het Spiegel en Brediuskwartier zijn in 2008 uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht. Dit, in combinatie met Fort Werk IV, de prachtige natuur, en het gezellige winkelhart maken van Bussum een plaats die de moeite waard is om te bezoeken. 

Geboorte van de Nederlandse TV

Bussum was de bakermat van de Nederlandse televisie. Het dorp huisvestte de eerste TV-studio's, waar vele programma's zijn opgenomen. Zo werd bijvoorbeeld de eerste openbare TV-uitzending na de Tweede Wereldoorlog uitgezonden vanuit een klein protestants kerkje in Bussum. Ook het NOS-journaal (vroeger het NTS-journaal) was lange tijd in Bussum gevestigd.

Informatie en VVV

In de bibliotheek in Bussum, aan het Wilhelminaplantsoen vind je VVV Bussum. Hier kun je terecht voor alle informatie over de regio. Bovendien kun je hier de VVV-cadeaukaart kopen. Tevens vind je een Toeristisch Overstappunt bij Sportcentrum de Zandzee, Struikheiweg 14. Hier kun je ook fietsen huren om de regio te verkennen. Informeer van tevoren even of deze nog beschikbaar zijn om teleurstelling te voorkomen. 

Evenementen in Bussum

Bij VVV Gooi & Vecht (gevestigd in Hilversum) en VVV Bussum kun je gratis een exemplaar van de folder Evenementen in Bussum oppikken. Via deze link kun je de folder ook online raadplegen. Uiteraard kun je de evenementen en activiteiten die in Bussum georganiseerd worden ook terugvinden in ons Evenementen-overzicht.