Bussum

Het jongste dorp van regio Gooi & Vecht

Bussum is waarschijnlijk 'pas' ontstaan rond het jaar 1000. Bussum is een typisch tuindorp. De woonwijken zijn groen en ruim opgezet en strekken zich uit tot aan de grenzen van de gemeente. Tussen de wijken in liggen parken, plantsoenen en brede groensingels. In het oosten liggen de wijken Vondelkwartier en Brediuskwartier. Ze zijn in de 19e eeuw vormgegeven door de architect K.P.C. de Bazel. De wijken passen perfect bij de toenmalige opvattingen over een tuindorp en zijn cultuurhistorisch zeer interessant. De wijken 'het Spiegel' en 'het Brediuskwartier' zijn in 2008 uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht.

Routes door Bussum

Er zijn verschillende wandelingen en fietstochten door deze prachtige groene wijken, die qua bebouwing erg verschillend zijn, maar beide even mooi. Fort Werk IV, de prachtige natuur en het gezellige winkelhart maken van Bussum een plaats die de moeite waard is om te bezoeken.

Geboorte van de Nederlandse TV

Bussum was de bakermat van de Nederlandse televisie. Het dorp huisvestte de eerste TV-studio's waar vele programma's zijn opgenomen. Zo werd bijvoorbeeld de eerste openbare TV-uitzending na de Tweede Wereldoorlog uitgezonden vanuit een klein protestants kerkje in Bussum. Ook het NOS-journaal (vroeger het NTS-journaal) was lange tijd in Bussum gevestigd.VVV-informatiepunt en evenementen.

Informatie en VVV

In de bibliotheek in Bussum, aan het Wilhelminaplantsoen vindt u VVV Bussum. Hier kunt u terecht voor alle informatie over de regio. Bovendien kunt u hier de VVV-cadeaubon kopen. Tevens vindt u een Toeristisch Overstappunt bij Sportcentrum de Zandzee, Struikheiweg 14. Hier kunt u ook fietsen huren om de regio te verkennen.

Evenementen in Bussum

Klik hier voor de digitale versie van Evenementen In Bussum