Blaricum

Erfenis van gooiers, een van de mooiste dorpen in Nederland

Blaricum is een oase in de drukke Randstad, met een eigen bijzondere plek op kleine afstand van Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Het dorp lig tegen Eemnes en Laren aan, enerzijds grenzend aan het water, anderzijds omgeven door de natuur. Met haar heidevelden, fraaie engen en bossen ligt Blaricum midden in het groen. De oude boerderijen in het dorpshart herinneren aan tijden dat landbouw de voornaamste bron van bestaan in Blaricum was, terwijl de prachtige villa’s eromheen wijzen op een rijke historie. Een grote stroom nationaal en internationaal befaamde kunstenaars vonden in Blaricum inspiratie. 

Prachtige natuur en uitgestrekte heidevelden

Het Goois Natuurreservaat bezit ongeveer veertig terreinen in de Noord-Hollandse gemeenten Blaricum, Bussum, Huizen, Laren, Hilversum en Naarden. Alle Gooise heidevelden en het overgrote deel van de bossen maken ervan deel uit. Via een fijnmazig net van paden kunnen voetgangers en fietsers tot in de verste uithoeken van de terreinen komen. Ook voor ruiters en koetsiers zijn er voorzieningen. Vanaf de bankjes langs de paden kan van het uitzicht worden genoten. 

Mooie strandjes

Het strand van Recreatiegebied Stichtsebrug, aan de voet van de Stichtsebrug, is een ideale stek voor surfers, zwemmers en zon-zoekers en wordt bewaakt door een reddingsbrigade. Voor waterskiërs zijn er tussen Almere-Haven en de Hollandse Brug (noordkant) banen uitgezet; jetskiën is verboden.

Culinair Blaricum

Ook op culinair gebied is het goed toeven in Blaricum. Het aanbod varieert van regionaal befaamd ijs tot hoogstaande Aziatische Cuisine, en van ouderwets goede bruine kroegen tot landelijk gelegen top restaurants.

Beleef Blaricum met een van de hieronder genoemde uittips.