Blaricum

Erfenis van gooiers, een pittoresk dorp

Blaricum is een oase in de drukke Randstad, op kleine afstand van Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Het dorp ligt tegen Eemnes en Laren aan, enerzijds grenzend aan het water, anderzijds omgeven door het groen met haar heidevelden, fraaie engen en bossen. De oude boerderijen in het dorpshart herinneren aan tijden dat landbouw de voornaamste bron van bestaan in Blaricum was, terwijl de prachtige villa’s eromheen wijzen op een rijke historie. Een grote stroom nationaal en internationaal befaamde kunstenaars vonden in Blaricum inspiratie. 

Recreëren in het GNR

Het Goois Natuurreservaat (GNR) bezit ongeveer veertig terreinen in de Noord-Hollandse gemeenten Blaricum, Bussum, Huizen, Laren, Hilversum en Naarden. Alle Gooise heidevelden en het overgrote deel van de bossen maken er deel van uit. Via een fijnmazig net van paden kunnen voetgangers en fietsers tot in de verste uithoeken van de terreinen komen. Ook voor ruiters en koetsiers zijn er voorzieningen, en langs de paden staan bankjes om onderweg van het uitzicht te kunnen genieten. 

Routes in en rond Blaricum

Bij VVV Gooi & Vecht en in onze webshop is een boekje verkrijgbaar met 13 mooie wandelingen door dit beschermde natuurgebied - "Goylant te voet". Kijk voor een overzicht van verschillende wandel- en fietsroutes in Blaricum en omgeving (bijvoorbeeld over de Tafelberg- en Blaricummerheide) op routesingooivecht.nl

Fijne strandjes

Het strand van Recreatiegebied Stichtsebrug, aan de voet van de Stichtsebrug, is een ideale stek voor surfers, zwemmers en zon-zoekers en wordt bewaakt door een reddingsbrigade. Voor waterskiërs zijn er tussen Almere-Haven en de Hollandse Brug (noordkant) banen uitgezet; jetskiën is er verboden.

Culinair Blaricum

Blaricum mag dan een dorp van bescheiden omvang zijn, er zijn een paar horeca-toppers gevestigd die tot ver buiten het Gooi bekendheid genieten. Het aanbod varieert van regionaal befaamd ijs (De Hoop) tot hoogstaande Aziatische Cuisine (The Red Sun), en van ouderwets goede bruine kroegen (Moeke Spijkstra) tot prachtig landelijk gelegen restaurants.

Evenementen in Blaricum

Plan je een bezoek aan Blaricum en ben je benieuwd of er op dat moment speciale evenementen worden georganiseerd in Blaricum? Kies dan in het keuzemenu links bovenaan deze pagina voor 'Evenementen' en geef vervolgens de relevante datum/data aan. Tot slot selecteer je 'Blaricum' en krijg je vervolgens (indien beschikbaar) een overzicht van de huidige of opkomende evenementen in het dorp. Via de onderstaande button kun je het volledige overzicht aan evenementen in Gooi & Vecht bekijken.