Voorjaarsvakantie op het Muiderslot

maandag 3 februari 2020

Van 15 februari tot en met 1 maart 2020 viert het Muiderslot de voorjaarsvakantie. Niet alleen zijn het de laatste weken van het Winterkasteel, ook kan er een schilderij worden gemaakt en komt Arend de Valkenier op bezoek. Voor peuters is er van alles te zien, te beleven én te knuffelen in de theatervoorstelling ‘Drakentongetje’. En… met een beetje geluk verschijnen de eerste krokussen weer in de kasteeltuin.

Winterkasteel
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit. Gezellig zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en heerlijk warm. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee op de binnenplaats en maak een reis door de wintertijd van vroeger.

Maak een scheurschilderij
In het Muiderslot hangen veel prachtige schilderijen. Genoeg inspiratie dus voor het maken van een eigen scheurschilderij. Lekker scheuren en plakken is leuk voor jong en oud! Papier en andere materialen zijn voldoende aanwezig. De gratis workshop wordt iedere dag aangeboden tussen 12 en 15 uur. Reserveren is niet nodig.

Theater
Theaterduo Kees & Koos spelen op 23 februari 2020 voor én met peuters (2+) de vrolijke theatervoorstelling 'Drakentongetje'. Kees & Koos willen de kou in hun iglo trotseren met een drakenvuurtje. Maar wat als de draak geen vuur meer wil spugen? Hopelijk kunnen de kinderen helpen….
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op woensdag en vrijdag kennis maken met Arend van Ostende. Hij neemt de kinderen mee op valkenjacht, een eeuwenoude hobby van de bewoners van het Muiderslot.

Openingstijden
In de voorjaarsvakantie van 15 februari tot en met 1 maart 2020 is het Muiderslot iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie, activiteiten en kaartjes op www.muiderslot.nl