Filmtheater Hilversum vertoont ‘Fish Tank’ met Women in Film

woensdag 8 januari 2020

Donderdag 9 januari vertoont Filmtheater Hilversum ‘Fish Tank’ met het programma Women in Film: een reeks van 6 films waarin vrouwelijke regisseurs juist eens een keer centraal staan.

‘Fish Tank’ is de tweede speelfilm van de Britse regisseur Andrea Arnold. Een ongepolijst, authentiek coming-of-age drama. ‘Fish Tank’ won de Juryprijs van Cannes.

Mia is een opstandige puber die zich nergens thuis voelt, zeker niet in de verwaarloosde flat waar ze met haar drinkende en feestende moeder en haar kleine zusje woont. Connor (Michael Fassbender), de nieuwe vriend van Mia’s moeder, zorgt voor een betere sfeer. En hij is ook heel vriendelijk voor Mia.

Vijf maanden lang, elke tweede donderdag van de maand om 20.30 uur, geeft filmkenner Renske Diks een mini-college gevolgd door een film van een belangrijke vrouwelijke regisseur. Eerder werden ‘Portrait de la jeune fille en feu’, ‘The Piano’ en ‘Lost in Translation’ vertoond met Women in Film.

Donderdag 13 februari staat ‘Lady Bird’ van Greta Gerwig op het programma en donderdag 12 maart is ‘We Need To Talk About Kevin’ van Lynne Ramsay te zien.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.