Donderdag 4 juni gaat Filmtheater Hilversum weer open!

donderdag 28 mei 2020

Het grote nieuws zat er al een tijdje aan te komen, maar nu het protocol staat als een huis en alle vrijwilligers getraind zijn, kan het filmtheater eindelijk de heropeningsdatum bekend maken. Op donderdag 4 juni gaan de deuren van Filmtheater Hilversum weer open en kunnen bezoekers weer komen genieten van de beste films & documentaires.

Vrijdag 29 mei maakt het filmtheater via een extra nieuwsbrief het programma bekend van de eerste speelweek die gaat lopen van donderdag 4 t/m woensdag 10 juni. Ook dan start de kaartverkoop.

Voorproeven met Herman Finkers, Juliette Binoche & Catherine Deneuve!
Uiteraard moet er nog een hoop gebeuren voor de deuren op 4 juni open kunnen. De projectoren moeten opwarmen, de filmdoeken moeten weer wennen aan publiek in de zaal en uiteraard moeten de stoelen worden voorverwarmd. En dat kan het filmtheater natuurlijk niet zonder haar bezoekers! Daarom organiseert Filmtheater Hilversum op dinsdag 2 en woensdag 3 juni onder het genot van een drankje twee avonden voorproeven, waarvoor kaartjes nu te koop zijn via www.filmtheaterhilversum.nl

Het voorproef menu:
Dinsdag 2 juni, 19.00 uur: De beentjes van Sint-Hildegard
Dinsdag 2 juni, 19.30 uur: The Wild Goose Lake
Woensdag 3 juni, 19.00 uur: Voorpremière La Vérité
Woensdag 3 juni, 19.30 uur: Voorpremière Das Vorspiel

Hoe gaat een bezoek aan het filmtheater eruit zien?
Het theater ontkomt niet aan een aantal beperkingen en voorzorgsmaatregelen, maar dat mag de pret niet drukken. Zo kunnen er minder bezoekers in de zaal, is anderhalve meter afstand houden verplicht, kunnen kaartjes voorlopig alleen online besteld worden en niet meer aan de kassa en zijn er aangepaste openingstijden. Dat klinkt misschien als veel regeltjes, maar eigenlijk is het heel simpel: volg de instructies van de medewerkers op en een bezoek aan het filmtheater wordt gezellig en leuk als vanouds! De spelregels staan op www.filmtheaterhilversum.nl

Het programma
Waar Filmtheater Hilversum normaal gesproken met een vast maandprogramma werkt, gaat het in de eerste periode na de heropening per week het programma bekend maken. Met alle onzekere factoren, zoals de beperkte capaciteit en de kortere openingstijden, is het helaas niet mogelijk een maand vooruit te programmeren. Houd dus de website, nieuwsbrief en social media kanalen goed in de gaten!