Een avond vol singer-songwriters in De Stookplaats

maandag 6 januari 2020

Aanstaande vrijdag 10 januari belooft het een muzikale en volgens de organisatie ‘super intieme’ avond te worden in De Stookplaats op de Werf aan de Mussenstraat in Hilversum. Dan treden vijf talentvolle singer-songwriters uit het land op in het kader van The Acoustic Guitar Project.

De Stookplaats staat al jaren bekend als locatie voor de evenementen van Music around the Fireplace; een maandelijks evenement waarbij iedere editie andere singer-songwriters hun muziek onversterkt en veelal akoestisch ten gehore brengen. Aanstaande vrijdag is het het decor voor een ander muzikaal evenement.

“The Acoustic Guitar Project is een internationaal project, dat draait in 55 steden”, vertelt organisator Sieberen Sybesma van songwriter-duo Zoetwater. “Bij het project krijgen deelnemende liedjesschrijvers een week de tijd om op een ter beschikking gestelde gitaar een nieuw nummer te schrijven, op te nemen en te publiceren op een speciale website”. Afsluitend aan ieder seizoen, waaraan vijf artiesten deelnemen, is er een eindconcert. Tijdens het eindconcert van aanstaande vrijdag worden de vijf geschreven nummers ten gehore gebracht, maar natuurlijk ook diverse ander werk van iedere artiest.

De artiesten die vrijdag optreden zijn YVI, Sterre Weldring (beiden bekend van de Popronde), KY., Renée Spijker en Zoetwater. De aanvang van de avond, die zal duren tot 23.00 uur, is 19.45 uur. De deuren gaan open om 19.15 uur en de toegang is gratis.