Écht luisteren naar singer-songwriters veilig vanaf je eigen bank

zaterdag 25 april 2020

Op zoek naar het ‘nieuwe normaal’ komen ook veel Hilversumse evenementen onder druk te staan. Voor de organisatie van Music Around the Fireplace is dit echter niet het moment om bij de pakken neer te gaan zitten. Tot ze weer publiek mogen ontvangen, organiseren ze dezelfde maandelijkse muzikale avond gewoon online. Verder zijn de ingrediënten hetzelfde: talentvolle singer- songwriters, akoestische muziek, speciaal bier en natuurlijk de ‘fireplace’.

Op donderdag 30 april zullen voor het eerst nieuwe optredens via een livestream te zien zijn via www.musicaroundthefireplace.nl, Facebook en YouTube. Singer-songwriters KY. en Hannah Kaldewaij zullen de muziek verzorgen. Daarnaast kunnen ‘bezoekers’ een ‘Lekker Tassie’ bestellen, gevuld met speciaal bier. Want behalve bijzondere optredens en de houtkachel, is ook een gevarieerde selectie aan bier vaste prik op de laatste donderdag van de maand. 

Pay as you like
Elke editie is de entree ‘pay as you like’, het publiek bepaalt dus zelf wat ze voor het event betalen. Het geld dat wordt opgehaald, wordt volledig verdeeld onder de artiesten. Omdat juist nu de inkomsten van muzikanten hard teruglopen, zal er ook voor de online-editie een mogelijkheid zijn om een bijdrage te doen. Een soort digitaal entreegeld dus. Daarnaast zal een deel van de opbrengst van de ‘Lekkere Tassies’ met bier naar de artiesten gaan. 

Uniek evenement
Music Around the Fireplace is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Hilversum en ver daarbuiten. Artiesten van over de hele wereld staan in de rij om te mogen optreden op de laatste donderdag van de maand, in het sfeervolle De Stookplaats op de oude gemeentewerf in Hilversum. “De kracht zit hem vooral in de sfeer”, legt organisator Marjolein de Swart uit. Bij Music Around the Fireplace wordt écht geluisterd naar de muziek. “Ons publiek is tijdens de optredens muisstil. Dat is zowel voor het publiek als voor de artiesten een bijzondere ervaring. Daar zijn we best trots op.”

Dat ‘Music Around the Fireplace-gevoel’ hoopt de organisatie ook in de online-versie te behouden. De optredens worden daarom van tevoren, anderhalve-meter-samenleving-proof, opgenomen in de vertrouwde Stookplaats, uiteraard met luie stoel en houtkachel op de achtergrond.

Wat: Livestream Music around the fireplace – met KY. en Hannah Kaldewaij
Wanneer: Donderdag 30 april
Aanvang: 20.30 uur
Waarwww.musicaroundthefireplace.nlwww.youtube.com/musicaroundthefireplace en www.facebook.com/musicaroundthefireplace 
Entree: Pay what you want
Lekker Tassie: Te bestellen via lekkertassie@musicaroundthefireplace.nl