Bussum Cultureel biedt corona-proof podium

maandag 27 juli 2020

Bussum Cultureel komt met een alternatief plan zodat culturele instellingen, ondanks dat het de 17e editie is afgelast, zich toch kunnen presenteren aan het begin van het culturele seizoen. Het bestuur wil hiermee de culturele instellingen, die het door de coronacrisis toch al moeilijk hebben, een hart onder de riem steken.

Marc Maassen, voorzitter bestuur Bussum Cultureel: ‘We bieden culturele instellingen een corona-proof podium platform om zich te presenteren. Dat doen we onder meer door een grote advertentie in de lokale huis-aan-huis bladen, via onze website en op zaterdag 5 september kunnen culturele instellingen zelf iets mobiels organiseren.’

Pop-up
Culturele instellingen die graag live iets willen doen krijgen daarvoor op zaterdag 5 september de ruimte. Maassen: ‘Het gaat dan om een activiteit die corona-proof moet zijn, denk aan een mobiele act of een pop-up, waarbij het niet de bedoeling is dat er grote aantallen publiek zich langdurig op een plek verzameld.’ Het bestuur benadrukt dat dergelijke activiteiten wel onder eigen verantwoordelijkheid van de culturele instellingen zal plaatsvinden. ‘We hebben echt gekeken naar allerlei mogelijkheden toen duidelijk werd dat de corona-maatregelen versoepeld werden, maar een volwaardig Bussum Cultureel zit er dit jaar echt niet in. We kunnen hiervoor als vrijwilligersorganisatie geen verantwoordelijkheid nemen’, aldus Maassen.

Digitaal
Op de site van Bussum Cultureel is een digitaal Cultureel Podium ingericht waar culturele instellingen zich op geheel eigen wijze kunnen presenteren. Denk daarbij aan een advertentie, een filmpje, een livestream van een optreden of een andere creatieve uiting.

On The Move
Bussum Cultureel presenteert aan het winkelend publiek op zaterdag 5 september een aantal mobiele optredens. Zo worden er door een promotieteam ‘culturele’ goody-bags uitgedeeld en is er, met als thema On The Move, vrolijk straattheater om die dag een cultureel tintje te geven.

Doe mee!

Culturele instellingen die zelf iets willen organiseren, zich willen presenteren op de site van Bussum Cultureel of kans willen maken op advertentieruimte in de lokale huis-aan-huis bladen kunnen zich daarvoor aanmelden via www.bussumcultureel.nl. Dat kan tot 24 augustus.