Zwemverbod voor vestinggrachten Naarden van kracht

maandag 24 juni 2019

Let op als je deze zomer wat verkoeling wilt zoeken in de buurt van Naarden-Vesting. Zwemmen in het water rondom het historische vestingstadje is helaas niet langer toegestaan.

Sinds begin juni dit jaar is het verboden om te zwemmen in de vestinggrachten van Naarden. De reden hiervoor is dat er mogelijk explosieven in het water liggen. Ook magneetvissen mag niet meer, heeft burgemeester Han ter Heegde van de gemeente Gooise Meren bekend gemaakt.

Uit onderzoek van de Stichting Monumenten Bezit, de eigenaar van de vestingwallen en het omringende water, blijkt dat er mogelijk munitie aanwezig is. Vorig jaar is er tijdens werkzaamheden nog een brisantgranaat uit het water gevist. Het onderzoek wordt nog vervolgd.

De plek is populair onder jongeren, die vanaf de wallen in het water springen. Eerder was al het advies gegeven om niet in de vestinggrachten te zwemmen, omdat de bodem niet overal even diep is. Nu is er dus een verbod van kracht. Degene die alsnog een duik neemt, riskeert een boete. 

Gelukkig kent Gooi & Vecht nog veel meer mooie plekken waar je kunt zwemmen in de buitenlucht! Met de voorspelde tropische temperaturen van deze week is dat geen overbodige luxe. Bekijk onze tips voor zwemlocaties in de regio hier. Een volledig overzicht van alle zwemlocaties in Nederland vind je op zwemwater.nl