Ontdek de Hoorneboegse Heide met De Argonauten

donderdag 12 september 2019

Op zaterdag 5 oktober is de Argo-wandeltocht weer terug! Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Scouting De Argonauten in Hilversum is deze oude traditie nieuw leven ingeblazen. Er zijn verschillende wandelafstanden voor iedereen. De tocht voert je over de Hoorneboegse heide en omgeving, waar een groot deel van de geschiedenis van de Argonauten zich heeft afgespeeld. 

In de vorige eeuw waren De Argonauten in heel Hilversum bekend om hun wandeltochten. Tussen 1953 en 1983 is de wandeltocht 27 keer met groot succes georganiseerd. Al bij de eerste editie waren er ruim duizend deelnemers! In het routeboekje vind je, behalve de (speur)tocht, veel informatie over de prachtige omgeving op en rond de Hoorneboeg. Ook is er een tijdlijn met hoogtepunten uit de 75-jarige geschiedenis van De Argonauten. 

De start is tussen 11.00 en 12.00 uur op het grasveld aan de Kolhornseweg tegenover de Hazelaarlaan. Zorg dat je een kaartje bij je hebt, goede wandelschoenen en je speurneus! Er is een wandeling van 5, 10 en 15 km, voor jong en oud. Deelname is €4,00 p.p. Inschrijven kan tot 23 september via www.argonauten.nl/wandeltocht

Inbegrepen: boekje met routebeschrijving en opdrachten, veel extra informatie, een leuke herinnering, een afvalzakje, een kampvuur na afloop en een Argo-dag om nooit te vergeten.

Meenemen: je hele familie en al je vrienden! Verder een kaartje, wandelschoenen, geschikte kleding, een broodje en wat drinken voor onderweg, en geld voor een hapje of drankje na afloop.

Parkeren: kom vooral op de fiets! Kom je met de auto, parkeer dan tegen de bosrand aan de Kolhornseweg, niet aan de kant van het plantsoen.