Sinterklaas logeert op het Muiderslot

maandag 11 november 2019

Als Sinterklaas in Nederland is, logeert hij op het Muiderslot. Dit jaar nodigt hij op 23 en 24 november én op 30 november en 1 december alle kinderen uit op zijn kasteel. De deuren van het kasteel van Sinterklaas staan open tussen 10 en 17 uur en er is van alles te beleven. Dit jaar is het kasteel voor het eerst ook doordeweeks geopend, maar dan zonder Sint en zijn Pieten…..

Sint activiteiten
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen te ontvangen op het Muiderslot. Ondertussen staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietenvaardigheden oefenen op een spannend parcours of lekker mee swingen met de zingende Pieten. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen voor Sint maken en meehelpen met gedichten schrijven.

Knutsel thuis je eigen schoen
De voorpret kan thuis al beginnen! Download via muiderslot.nl de schoen bouwplaat en kleur, plak, verf, borduur of kras er thuis op los. Kom het kunstwerk uiterlijk 20 november 2019 langsbrengen of stuur het op naar het Muiderslot. Dan staat het schoentje vol met lekkers klaar tijdens de Sint weekenden.

Bezoek op doordeweekse dagen
Van 26 november tot en met 4 december 2019 kunnen kinderen op dinsdag t/m vrijdag ook de logeerkamer van Sint en de pakjeskamers bekijken. Daarnaast kunnen de kinderen klauteren en klimmen in de gymzaal van de Pieten. Met een speciale videoboodschap heet de goedheiligman de kinderen welkom en nodigt hen uit om zijn kasteel te ontdekken.

Kaartverkoop & openingstijden
Let op! Entreetickets voor de weekenden zijn uitsluitend online te koop via muiderslot.nl. Bezoekers kopen kaartjes voor een tijdsblok. De entree is tijdens dat tijdsblok tot sluitingstijd. Op alle dagen is het Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden geldt een toeslag van 2,50 op de reguliere entreeprijs.

Kom met de Pakjesboot
Ook vaart de pakjesboot weer naar het Muiderslot. Zowel op 23 en 24 november als op 30 november en 1 december 2019 kan er worden meegevaren met de Veerdienst Amsterdam. Exacte tijden en vertrekpunten zijn te vinden op www.veerdienstamsterdam.nl.

Online kaartverkoop en meer informatie:  www.muiderslot.nl