Jaarlijkse seizoenwandeling op 27 september

dinsdag 27 augustus 2019

De jaarlijkse seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad wordt gehouden op 27 september a.s. De wandeling gaat over een deel van etappe 15. Niet voor niets, want op deze wandelroute werd begin dit jaar het nieuwe wandelbruggetje* in ’s Graveland in gebruik genomen en vanaf september loopt het eerste deel van de route over een nieuw traject. Ook kunnen wandelaars kennismaken met de nieuwe gedeputeerde Economie, Landbouw, Europa en Bestuur, de heer Jack van der Hoek. Hij neemt namens de Provincie Noord-Holland het stokje over van zijn voorganger Jaap Bond.

De gedeputeerde en een lokale gids zullen vanuit het Bezoekerscentrum Gooi-en Vechtstreek langs mooie landhuizen met prachtige tuinen wandelen richting de Ankeveens Plassen. Een gebied dat bekend staat om zijn water- en moerasvogels en bijzondere waterplanten als groot nimfkruid, blaasjeskruid en drijvend fonteinkruid.

Aan de wandeling van 10,6 km kunnen 100 wandelaars gratis meelopen. Inschrijven kan via www.noordhollandpad.nl. Het start- en eindpunt is Café-Restaurant Brambergen, Noordereinde 54 d in ’s-Graveland. Het ligt naast bezoekerscentrum Gooi-en Vechstreek en er is parkeerplaats aanwezig. De ontvangst is vanaf 09.00 uur. Om 09.30 heet Jack van der Hoek de wandelaars welkom, waarna om 10.00 het startschot zal plaatsvinden.

Nieuw begin van de route
Etappe 15 loopt van Abcoude naar ’s Graveland en is een van de meest gelopen etappes van het Noord-Hollandpad. Omdat het beginstuk deels over de openbare weg liep is het eerste deel van de route aangepast. Wandelaars kunnen nu nog meer genieten van de mooie omgeving. In september wordt de bewegwijzering aangepast. Vanaf oktober worden wandelaars automatisch over het nieuwe traject geleid. Tot die tijd kunnen zij gebruik maken van de huidige bewegwijzering.

Begin juli maakte Wandelvrouw Bregje al kennis met het nieuwe begintraject van etappe 15. Haar belevenissen zijn terug te vinden in het blog dat ze maakte over haar wandeling op etappe 15 van het Noord-Hollandpad. https://www.wandelvrouw.nl/noord-hollandpadetappe-15-wandelen-van-abcoude-tot-s-graveland/

*Het bruggetje, dat ter hoogte van de entree van het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten ligt, is onderdeel van het Noord-Hollandpad en een
belangrijke schakel tussen de boerenlandpaden in de Vechtstreek en de wandelpaden door de bossen van het Gooi. Met de komst van de nieuwe brug hoeven wandelaars op etappe 15 (Abcoude - ’s Graveland) en etappe 16 ('s Graveland – Huizen) niet meer om te lopen via het verharde alternatief Cannenburgerweg – Herenweg – Noordereinde.
Het Noord-Hollandpad Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland. Het pad voert wandelaars langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang. Het startpunt is Texel en de wandelroute eindigt in Huizen. Ook is het mogelijk het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te lopen of te kiezen voor een of meerdere losse etappes. Op de website www.noordhollandpad.nl staat van elke etappe een uitgebreide routebeschrijving. Op Facebook staat het laatste nieuws.