Rondleidingen kasteel Loenersloot starten weer vanaf april

dinsdag 2 april 2019

Vanaf vrijdag 5 april starten de rondleidingen weer in Kasteel Loenersloot. Het seizoen begint die dag met een bezoek aan het kasteel door een heuse gravin, een jonkvrouw en een markies. Zij ontvangen een drietal scholen uit Mijdrecht. Er is die dag ook een gewone rondleiding.

Iedere vrijdagmorgen, vrijdagmiddag, zaterdagmorgen en zaterdagmiddag wordt er tot november rondgeleid. Bezoekers kunnen reserveren via www.utrechtslandschap.nl (zie onder Excursies en Activiteiten bij de Agenda). Leden van Utrechts Landschap kunnen in april en mei zelfs één persoon via een voucher in het blad Mijn Landschap gratis meenemen! In alle schoolvakanties is op vrijdag voor gezinnen een gereduceerd tarief voor een rondleiding.

De gidsen nemen de bezoekers mee door de stijlkamers, de keuken, de kelder en de zolder. En vertellen over gebeurtenissen, zoals die achter de dikke, eeuwenoude muren van Kasteel Loenersloot plaatsvonden. U komt ook op de toren om te genieten van het uitzicht over het ruime veenweidelandschap rondom het kasteel. 

Naast rondleidingen vinden dit jaar ook diverse activiteiten plaats.  Begin april is er een (bijna volgeboekte) lezing door Juliette Jonker. Op vrijdagavond 10 mei is er een prachtig concert op de eeuwenoude pianoforte door de gerenommeerde pianiste Kaoru Iwamura. Zij speelde al eens eerder in het kasteel. En op 2e Pinksterdag, 10 juni, is het kasteel de hele dag open tijdens de, in vorige jaren druk bezochte, Dag van het Kasteel.

Eens per maand wordt vanaf mei door het fraaie kasteelpark (gratis) rondgeleid.  Ook daarvoor dient u te reserveren.