Herfstvakantie op Forteiland Pampus

woensdag 23 oktober 2019

De herfstvakantie is begonnen! Wat zijn jouw plannen? Kom naar Forteiland Pampus voor onder andere een speciale Soldatenspeurtocht, de Nacht van de Nacht en de nieuwe belevingsroute met de luchtballon 'Het geheime Wapen van Amsterdam'. Er is genoeg te beleven voor het hele gezin!

Nationale Museumkidsweek

Van 12 t/m 27 oktober is het Museumkidsweek! In deze periode - tijdens de Herfstvakantie - zijn er volop kinderactiviteiten in de Nederlandse musea. Het thema dit jaar is 'reizen'. Bezoek Pampus en laat je kind meedoen met de inspecteurswedstrijd van Museumkids. Je hoeft hiervoor geen Museumkaart te hebben. Ieder kind tot en met 12 jaar kan meedoen via de gratis app 'Museuminspecteurs'. Maar liefst 5 inspecteurs gaan in de herfst een prijs winnen, wie weet wel jouw kind! 

Soldatenweek 

Speciaal voor alle jonge bezoekers zet Pampus het soldatenleven op het eiland in het zonnetje. Dat doen ze met een fantastische Soldatenspeurtocht door het fort. Wie meedoet, krijgt een soldatenbrevet en stoere soldatenstrepen op zijn gezicht. Eén streep betekent ‘soldaat in actie’, twee strepen ‘soldaat is geslaagd’. En nog iets leuks! Kinderen die verkleed als soldaat naar Pampus komen, krijgen een verrassing cadeau!

Vaar mee op de Stedemaeght

Zeil mee op de Stedemaeght, de grootste driemaster van de Nederlandse binnenwateren, help de zeilen hijsen en vaar naar Pampus voor een goedverzorgde en onvergetelijke dag. Er zijn nog tickets voor vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober.

Stem op Forteiland Pampus

Forteiland Pampus is genomineerd als Leukste uitje van Noord-Holland 2020 in de Land van ANWB verkiezing! Help Pampus winnen door je stem uit te brengen via deze link. Dan maak je meteen kans op een dagje uit voor het hele gezin.
Stemmen kan tot 3 november 2019. 

Tickets

Wegens te verwachten drukte adviseren we iedereen niet op goed geluk naar de Pampus-veerboot in Muiden te komen. Wees verzekerd van plek aan boord door vooraf toegangskaarten te bestellen. Ook als je vrij entree gewonnen hebt, reserveer dan (gratis) plek aan boord. 

Kijk op de website van Forteiland Pampus voor meer informatie en hele programma.