Opening museumcafé Nederlands Vestingmuseum

zaterdag 13 april 2019

Op 12 april 2019 heeft wethouder Alexander Luijten van Gemeente Gooisemeren, de nieuwe museumshop & café ‘De Cantine’ van Het Nederlands Vestingmuseum geopend. De openingshandeling bestond uit drinken van het eerste kopje cappuccino, het doorknippen van een lint en werd uiteraard opgeluisterd met het afvuren van een saluutschot!

Het Nederlands Vestingmuseum had dringend behoefte aan extra horecaruimte. Door het verplaatsen van de kantoren naar een andere locatie op het bastion, kon Kazemat X in zijn geheel worden vrijgemaakt voor ‘De Cantine’. In het linkergewelf zijn de museumshop met boeken en souvenirs, de verkoopbalie en de keuken ondergebracht. Het rechtergewelf is ingericht als museumcafé met soldatenmeubilair en heeft plaats voor 30 bezoekers. In het museumcafé kun je terecht voor een heerlijk espresso of cappuccino met iets lekkers.

De verbouwing is grotendeels uitgevoerd door de vrijwilligers van Het Nederlands Vestingmuseum en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Vriendenstichting.

Links Oscar Hefting, directeur Nederlands Vestingmuseum, rechts Alexander Luijten, wethouder Gemeente Gooisemeren.