Open dag Reddingsbrigade Naarden

donderdag 4 juli 2019

Op zaterdag 6 juli opent de Reddingsbrigade Naarden voor het 3e jaar op rij weer haar deuren voor publiek tijdens de open dag. Samen met de Brandweer Naarden wordt er weer een spectaculaire dag van gemaakt. Vaar mee met de reddingsboot, redt iemand als een echte lifeguard, help de Brandweer mee met blussen of neem een kijkje in de brandweerauto. Tijdens de open dag van de reddingsbrigade is er wederom van alles te zien, te beleven en te leren.

Heb jij altijd al willen weten wat een reddingsbrigade allemaal doet, hoe je lifeguard kunt worden of hoe hard de reddingsboten kunnen varen? Bezoek dan de open dag van de Reddingsbrigade Naarden en ontdek het zelf. De Reddingsbrigade Naarden is de reddingsbrigade van Gooise Meren en houdt open dag op zaterdag 6 juli op de Jachthaven Naarden. De open dag is de ideale gelegenheid om kennis te komen maken met de Reddingsbrigade; onze enthousiaste lifeguards informeren je graag over hun Reddingsbrigade en het reddingswerk.

Tijdens de open dag kun je reddingsmaterieel van de Reddingsbrigade bekijken zoals onder andere onze overlevingspakken, de reddingsboot van de Nationale reddingsvloot en de reddingsvlet die bij watersnoodrampen kan worden ingezet. Verder kun je als een echte lifeguard zelf iemand leren redden of hoe je iemand eerste hulp (EHBO) kunt verlenen bij een ongeval. En als je het aan durft en ook wilt weten hoe hard de reddingsboot kan varen, dan koop je een boardingpass en kun je een rondje mee varen met de reddingsboot. Wij beloven je alleen niet dat je haren dan in model blijven zitten. Door een boardingpass te kopen voor € 3,00 en een rondje mee te varen met de reddingsboot beleef je een hoop plezier en steun je tegelijkertijd de Reddingsbrigade.

De Brandweer Naarden zal ook aanwezig zijn bij de open dag van de reddingsbrigade met een brandweerboot, een tankautospuit en hoogwerker. Help de Brandweer mee met blussen, klim in de brandweerauto en neem een kijkje in die grote brandweerauto of ga de hoogte in met de hoogwerker.

Kinderen ‘zitten op de reddingsbrigade’
De reddingsbrigade is een bijzondere organisatie; de reddingsbrigade is een hulpverleningsorganisatie en zwemvereniging in één. Kinderen vanaf 6 jaar en in het bezit van een zwemdiploma kunnen lid worden van de reddingsbrigade. In het zwembad De Lunet leren zij op een leuke en speelse manier alle vaardigheden van het zwemmend redden. Zodra zij alle zwemmend redden diploma’s op zak hebben kunnen zij vanaf 16 jaar door stromen naar de varend redden diploma’s, dat is de opleidingsweg tot het worden van lifeguard op de reddingsboot. Voor kinderen die ‘op de reddingsbrigade zitten’ is de reddingsbrigade vooral een leuke, sportieve en gezellige zwemvereniging. Wil je meer weten over het zwemmend redden? Wij vertellen je er graag alles over tijdens de open dag!

De open dag vindt plaats op zaterdag 6 juli van 12.00-17.30 uur. De open dag wordt gehouden bij onze reddingspost op de Jachthaven Naarden aan de IJsselmeerweg. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De open dag is ook geschikt voor het bezoeken met kinderen, ook voor hun is er van alles te zien en te beleven. Bezoek voor meer informatie de website www.reddingsbrigadenaarden.nl of bekijk de Facebook pagina.