Nieuwe NS wandeling Gein en Vecht

donderdag 28 maart 2019

Op 25 maart jl. werden 4 nieuwe NS-wandelingen door NS en Wandelnet gepresenteerd. In één van deze routes wandel je naar Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze oude verdedigingslinie staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is uniek in de wereld.

Behalve Fort Nigtevecht heeft deze route ook nog twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bolstaat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten.

Tussen Abcoude en Weesp ligt een typisch Hollands landschap van groene weides, slingerende riviertjes, molens en statige buitenhuizen. Via het Gein wandel je eerst naar Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze oude verdedigingslinie staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is uniek in de wereld. Het fort, in gebruik als rust- en gedenkplaats, ligt idyllisch verscholen in het groen.

Even verderop steek je via een spectaculaire voet- en fietsbrug het Amsterdam-Rijnkanaal over. Aan de overzijde ligt Nigtevecht, een stil dorp met jachthaventje, ophaalbrug, oude dorpskerk en tal van monumentale huizen. Via de Vecht en de eeuwenoude Aetsveldsche Polder bereik je de knusse binnenstad van Weesp.

De route is gratis te downloaden op de site van Wandelnet of NS https://wandelnet.nl/traject/gein-en-vecht-ns-route en NS https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/gein-en-vecht