Hilversum City Run: #deleukste

woensdag 30 oktober 2019

Dat gaat de Hilversum City Run natuurlijk (weer) worden! Nieuwe onderdelen, nieuw parcours, meer feest en meer aandacht voor mens en milieu.

Sport en sporten is een steeds belangrijker wordend speerpunt binnen de gemeente Hilversum en terecht! De organisatie van de Hilversum City Run onderschrijft dit belang uiteraard volkomen. Bewegen en sporten is nou eenmaal gezond voor de mens. De Hilversum City Run zou hier ook graag samen met de gemeente Hilversum in op trekken. Ook in 2020 brengt de Hilversum City Run ‘sporten’ weer naar het Hilversumse publiek, er wordt ook komende editie weer gestreefd naar 10.000 enthousiaste deelnemers. Natuurlijk is de 10 km wegwedstrijd weer een belangrijk onderdeel, maar ook aan de overige (amateur) lopers én de toeschouwers gaan weer meemaken dat sporten écht leuk is! #deleukste, daar gaat de Hilversum City Run voor! Een leuk(er) parcours, meer entertainment onderweg en nog veel belangrijker, #deleukste deelnemers en toeschouwers. Start en finish zijn natuurlijk op het Marktplein, nieuw is dat komend jaar hier ook het eindfeest plaatsvindt.

Inschrijven en startdatum
De inschrijving voor #deleukste verloopt dit jaar via Racetimer en gaat dit weekend van start. Hét (sport)event van Hilversum en wijde omgeving vindt volgend jaar overigens later plaats dan gewend. Een overvolle agenda (o.a. de marathon van Rotterdam, Pasen, de Hilversumse kermis, Koningsdag en Bevrijdingsdag) heeft de organisatie doen besluiten uit te wijken naar een alternatieve datum. Het sportevent vindt in 2020 plaats op zondag 17 mei. #deleukste kans overigens ook op betere weersomstandigheden.

Nieuws
Er is nog meer nieuws onder de zon komend jaar. Sommige onderdelen zijn vervangen door leuke vernieuwende runs, waarbij de organisatie er van uit gaat dat deze beter aansluiten op de wens van (potentiele) deelnemers. Er kan in 2020 weer meegedaan worden aan de City Run prestatieloop, de Business Run, de Bink Family Run en de Bink Kids Run. Vanuit de Gooise Atletiek Club (GAC) lopen diverse teams zich al warm met de loopclinics; zij zullen ook 5 of 10 kilometer afleggen. Nieuw in 2020 is de High School Challenge, een 3 kilometer parcours voor het voortgezet onderwijs uit Gooi en Omstreken. Onderweg diverse ‘special’ effects om het een echte challenge te maken voor de jeugd. Met de High School Challenge daagt de organisatie leerlingen, klassen en complete scholen uit om deze hardloop uitdaging met elkaar aan te gaan. Welke school of klas gaat ’m aan en wordt #debeste en verdient daarmee voor een jaar onze hashtag; #deleukste?

Parcours en planning
De organisatie is nog volop bezig met de exacte planning van het parcours en het entertainment er om heen. Het parcours loopt in ieder geval weer door het centrum van Hilversum. Heb jij leuke ideeën om de lopers onderweg te entertainen en zo naar de finishlijn te helpen of om de toeschouwers in ‘cheering mode’ te houden? Mail dan naar info@hilversumcityrun.nl

Het goede doel
Sinds afgelopen jaar is de Stichting Muziekids het goede doel van de Hilversum Cityrun, ook volgend jaar neemt deze fantastische stichting weer een centrale plaats in tijdens de run. Muziekids is namelijk #deleukste stichting. Zij zetten zich op de leukste manier in om kinderen in de Nederlandse ziekenhuizen - door middel van muziek - even te laten vergeten dat zij zich in een niet zo leuke situatie bevinden. Meer informatie over Muziekids is te vinden op muziekids.nl.

Groen
Niet alleen in het beeldmerk van de Hilversum City Run neemt groen een belangrijke plaats in, maar ook op organisatorisch vlak. Dit jaar bijvoorbeeld geen plastic drinkbekertjes meer bij de uitgifte punten langs het parcours, maar biologisch afbreekbare bekers. Ook op andere vlakken is de organisatie natuurlijk druk doende om het evenement zo ‘groen’ mogelijk te organiseren.

Doen
Schrijf je nu snel in voor #deleukste op www.hilversumcityrun.nl en profiteer van het early bird tarief. Deelnemers kunnen daarbij ook direct aangeven of en voor welk bedrag ze de Stichting Muziekids willen ondersteunen.

Op de site en op social media kan men natuurlijk ook al het nieuws over #deleukste volgen.