Herfstvakantie op het Muiderslot

donderdag 3 oktober 2019

Van 19 oktober t/m 27 oktober 2019 is het herfstvakantie op het Muiderslot. Er is dan in het kasteel van alles te beleven voor jong en oud. Er komen echte ridders naar het kasteel, er kunnen boekenleggers worden geknutseld, schrijfster Simone van der Vlucht wordt geïnterviewd en de verjaardag van Amsterdam wordt gevierd.

Boekenleggers en ridderverhalen
De hele herfstvakantie kunnen kinderen gratis komen knutselen in het kasteel. Er kunnen verschillende soorten boekenleggers geknutseld worden: een ingekleurde variant, in de vorm van een gevlochten wapenschild en als echte uitdaging kan er een origami zwaard worden gemaakt. Het Muiderslot is dol op boeken en verhalen. Dat komt omdat de beroemde Nederlandse schrijver P.C. Hooft heel lang op het kasteel heeft gewoond in de 17e eeuw.
Ook worden er deze vakantie riddersprookjes en kasteelverhalen verteld op zondagmiddag 13 oktober 2019 in de slotkapel.

Ridders van de IJssel
In het weekend van 19 en 20 oktober 2019 logeren de Ridders van de IJssel op het Muiderslot. Zij brengen de middeleeuwen tot leven met diverse activiteiten in het kasteel. Naast vertier en vermaak komen bezoekers van alles te weten over ambachten, wapenschilden en banieren uit die tijd. Tijdens dit weekend geldt een toeslag van €2,50 p.p. op de reguliere entreeprijs.

De sterke vrouwen van het Muiderslot
Een kasteel, een glimmend harnas en een gevaarlijk zwaard worden vaak automatisch in verband gebracht met mannen. Maar ook vrouwen hebben een belangrijke rol gespeeld binnen de muren van dit kasteel. Waarin lijkt de vrouw uit de middeleeuwen nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken wordt de bezoeker tijdens deze interactieve rondleiding aan het denken gezet.
De rondleidingen (ca 50 min) vinden plaats in de Maand van de Geschiedenis op 5, 12 & 26 oktober 2019 en kosten €5 bovenop de reguliere entreeprijs. Start tour 13.30 uur.

De verjaardag van Amsterdam
Het is feest op het Muiderslot op zondag 27 oktober! Die dag viert Amsterdam zijn 744e verjaardag. En wie jarig is, trakteert. Bezoekers kunnen deze middag een gratis rondleiding volgen over de historische band tussen Amsterdam het Muiderslot. Wat deze twee met elkaar te maken hebben? Na deze rondleiding weten de bezoekers het. Ook is er een presentatie te zien over de relatie tussen de stad aan de Amstel en het kasteel aan de Vecht. De internationale aanduiding ‘Amsterdam Castle’ is namelijk veel meer dan een marketingterm….

Meet & greet met schrijfster Simone van der Vlugt

Op zaterdag 26 oktober 2019 om 15u komt schrijfster Simone van der Vlugt langs op het Muiderslot. Naar aanleiding van haar recente historische roman over de beroemde Amsterdamse familie Bicker, vertelt de schrijfster over de band tussen de Bickers, het Muiderslot en Amsterdam. Kaartjes hiervoor kosten 5 euro (excl. entree) en zijn vanaf begin oktober online te reserveren via www.muiderslot.nl.