Bibliotheekpas vanaf 1 september 2019 nu ook gratis voor kinderen uit Laren

donderdag 5 september 2019

Per 1 september 2019 kunnen kinderen uit Laren nu ook gratis lid worden van de bibliotheek. De gemeenten Blaricum en Huizen hebben zich hier eerder dit jaar ook al voor ingespannen. Hiermee is het jeugdabonnement voor alle kinderen tot en met 12 jaar, in het hele werkgebied van 'de Bibliotheek' gratis.

Weet u dat kinderen die boeken lezen, betere resultaten behalen op school? Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker. Een kind dat het leuk vindt om te lezen, leert al vroeg zich te concentreren en vergroot zijn woordenschat met een factor 2 ten opzichte van kinderen die niet of weinig lezen. Ook al is het maar 15 minuten per dag, dan leest een kind al snel 1.000.000 woorden per jaar!

De bibliotheek organiseert, samen met de basisscholen, voorleeswedstrijden. De scholen weten de bibliotheek ook goed te vinden en komen meerdere keren op bezoek. Vanaf 1 september kunnen de kinderen na een bezoek nu dus ook zelf boeken lenen.

De bibliotheek biedt daarnaast volop leuke leesboeken en informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk van uw kind. Ook kunnen e-books worden geleend. Liever informatie over hobby’s, knutselen, huisdieren, sport of andere landen? Ook hiervoor kunt u bij de bibliotheek terecht. Voor kinderen die lezen niet leuk vinden, zijn er hulpmiddelen beschikbaar op het Makkelijk Lezen Plein. Vraag naar de mogelijkheden, onze bibliotheekmedewerkers helpen u graag op weg.

Kinderen die al lid zijn van de bibliotheek hoeven niets te doen. De huidige pas wordt automatisch aangepast naar het gratis abonnement per vervaldatum. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen langskomen bij de bibliotheek (met legitimatiebewijs).
Meer informatie over dit nieuwe gratis jeugdabonnement is te vinden op de website: www.bibliotheekhlb.nl/klantenservice/jeugdabonnementen.