Crowdfunding voor nieuwe historische film over Oude Hollandse Waterlinie

donderdag 5 december 2019

De jonge filmmakers van Vector Films werken aan een korte fictie film over de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie, genaamd 'Zondvloed'. Door middel van crowdfunding hopen zij een zo representatief mogelijke film neer te zetten. Dit is een initiatief van stichting Struinen en Vorsen en wordt ondersteund door de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Naast de Nieuwe Hollandse Waterlinie is een Oude Hollandse Waterlinie onderdeel van het landschapserfgoed in regio Gooi & Vecht.

'Zondvloed' is een korte film (10 minuten) die het verhaal vertelt van jonge boerenzoon Sijmen in een historisch kantelpunt binnen onze geschiedenis. De totstandkoming van de Oude Hollandse Waterlinie in het Rampjaar 1672 en de verdediging die hiermee het gewest Holland geboden werd, heeft de koers van de geschiedenis ingrijpend veranderd en ervoor gezorgd dat Nederland zijn eigen land kon blijven. Met deze film bieden de filmmakers een kijkje in de historie van de Oude Hollandse Waterlinie en laten ze zien wat deze voor emotionele impact had op de boeren in dit gebied.

De draaidagen voor dit project komen dichterbij, maar de mannen van Vector Films kunnen nog wat hulp gebruiken. Om de film zo representatief mogelijk te maken hebben ze nog een extra draaidag nodig, en dat is waar jij kunt helpen! Klik hier voor meer informatie over de film, de achtergrond van Vector Films, en welke elementen met jouw bijdrage mogelijk worden gemaakt.