Winterlicht op Pampus

zaterdag 6 oktober 2018

Er kan weer gereserveerd worden voor Winterlicht! Volgens blogger Gina Miroula ‘een van de best bewaarde dinergeheimen buiten Amsterdam‘. Het gaat om een beperkt aantal donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden in november en december. Tijdig reserveren als je erbij wilt zijn!

Winterlicht is de restaurant sensatie van Pampus. Verwacht een knus paviljoen waar de kaarsen branden en je tafel mooi gedekt is. Geniet van verrassende seizoensgerechten die met liefde en de mooiste ingrediënten bereid zijn. En verheug je op een avond vol vrijheid en bijzondere ervaringen, want Winterlicht is een culinair avontuur op UNESCO Werelderfgoed met een glansrol voor het karaktervolle fort.

Het inschepen is om 18.00 uur. In IJburg ligt de veerboot aan de buitenzijde van de sluis. In Muiden vertrek je vanaf de Herengracht t/o nr. 33 en in Almere vanuit Marina Muiderzand. Laat je door de schipper een warm welkom heten. Aan boord is de bar geopend voor een verfrissend Pampus biertje of een goed glas wijn. Samen met alle andere gasten vaar je naar werelderfgoed Pampus. Daar ontmoet je het Winterlicht-team en krijg je uitleg over de mogelijkheden van de avond. Rond 23.15 uur heb je weer vaste grond onder de voeten. 

TIJDIG RESERVEREN
Het exclusieve seizoensrestaurant van Pampus is geliefd. Vanaf 1 oktober kan er gereserveerd worden, wacht daarna niet te lang. Erg jammer als er geen plek meer is en je weer een heel jaar moet wachten op de volgende Winterlicht.

VUUR
Je avond begint aan boord van de MS. Sailboa, een in winterse sferen gehulde motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het donkere IJmeer naar forteiland Pampus brengt. Daar aangekomen kan worden genoten van het spectaculaire, winterse uitzicht over het IJmeer en op de skyline van Amsterdam. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en heten we je van harte welkom bij Winterlicht.

ONTDEK
Het avontuur begint! Daal af in het half verscholen historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. De eerste gang beleef je in het fort. Waar precies ligt aan jou. Er zijn sfeervolle zitjes verspreid over verschillende fortruimtes, maar je kunt er ook voor kiezen om met je hapje en drankje spartaans stoer ergens anders neer te strijken. Kijk rond waar je wilt. Het fort is prachtig uitgelicht en het is boeiend om te zien waar vroeger de manschappen gelegerd waren.

SMAAKSENSATIE
Na je culinaire rondgang door het fort staat je tafeltje klaar in het charmante paviljoen, waar de houtkachel al brandt. Hier geniet je van een mooi seizoensgerecht, gevolgd door een fantastisch dessert. Voor Winterlicht wordt gekookt - precies zoals vroeger ook op Pampus gedaan werd - met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk.

EILANDGEVOEL
Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter. Het kampvuur brandt de hele avond; voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken. Geniet van het zorgeloze eilandgevoel dat je helemaal los maakt van de waan van de dag.

Een avond Winterlicht kost € 67,50 per persoon. Naast de overtocht, de culinaire rondgang door het fort, het hoofdgerecht en het dessert is in de arrangementsprijs ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van het historisch erfgoed.

https://www.pampus.nl/winterlicht