11-17 juni: werkzaamheden Cronenburgherbrug te Loenen a/d Vecht

zaterdag 9 juni 2018

In verband met werkzaamheden is er geen bediening van de Cronenburgherbrug te Loenen aan de Vecht van 11 tot en met 17 juni.

Vanaf aanstaande maandag zal de provincie Utrecht starten met werkzaamheden aan de Cronenburgherbrug. Het gaat om het vervangen van de hydraulische installatie onder de brug. Het scheepvaartverkeer op de Vecht moet er rekening mee houden dat de brug gedurende deze periode niet bediend wordt en dus gesloten blijft. De bediening van de sluis en sluisbrug gaat wel gewoon volgens zomerdienstregeling door. Het wegverkeer zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Kleine boten kunnen uiteraard onder de Cronenburgherbrug door en zullen daarom ook nauwelijks iets merken van de werkzaamheden. 

Later in de week kan het voorkomen dat er af en toe wordt proefgedraaid. De brug gaat dan gedurende korte tijd open, zoals normaal ook het geval is. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het systeem zodanig ingeregeld dat het openen en sluiten soepel verloopt. De brug wordt dan meerdere malen achtereen geopend en gesloten. Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg dan @werkaandewegutr op Twitter.