Eerste stappen 500 kilometer lang wandelnetwerk in Gooi & Vecht gezet

maandag 3 december 2018

De eerste bewegwijzeringspaaltjes voor een nieuw wandelnetwerk zijn geplaatst. Hiermee zijn de eerste stappen gezet in de uitvoering van het bijna 500 kilometer lange wandelnetwerk in de regio Gooi en Vecht (en in de Diemerscheg).

Wandelnetwerk
De aanleg van de paaltjes en bebording vindt gefaseerd plaats. In het voorjaar van 2019 is de klus af en kunnen wandelaars het gebied ontdekken. Het wandelnetwerk wordt aangeduid door gekleurde routes en genummerde keuzepunten. Die keuzepunten sluiten aan op de wandelknooppunten in Utrecht en op andere regio's in Noord-Holland. Het wandelnetwerk is voor iedereen die van wandelen houdt en biedt mogelijkheden voor gezonde, sportieve en mooie wandelingen. Het wandelnetwerk combineert bestaande en nieuwe routes door onze unieke natuurgebieden, dorpen, steden en het landelijk gebied vol cultuurhistorie. Op veertig startpunten en Toeristische Overstappunten (TOP's) komen informatiepanelen met een gedetailleerde kaart. Wandelaars kunnen daar kiezen uit voorgestelde rondwandelingen met verschillende afstanden of zelf een route samenstellen.

Bewegwijzering
Voor de routeaanduiding is gekozen om als proef over te stappen naar circulaire bewegwijzering. Deze zijn geheel biobased en van volledig gerecycled materiaal. De bewegwijzeringspaaltjes in Gooi en Vechtstreek zijn samengesteld uit kalk en biohars, gecombineerd met riet uit de eigen regio.

Webshop VVV Gooi & Vecht
Wil je voor voorjaar 2019 al lekker wandelen in Gooi & Vecht? Kijk dan in onze webshop, want daar zijn verschillende routes en kaarten verkrijgbaar. Waaronder de Falk wandel- en fietskaart Gooi, Vecht en Eemland, met daarop onder meer 40 wandelroutes. De kaart toont alle wandel- en fietspaden in de regio.  Wil je gaan wandelen in het Goois Natuurreservaat, dan raden wij je Goylant te voet aan, een mooi boekje met daarin 13 wandelingen door dit unieke beschermde natuurgebied. Je bestelt het gemakkelijk via onze webshop. Beide uitgaven zijn tevens te verkrijgen bij VVV Gooi & Vecht op Stationsplein 27 in Hilversum. 

 

 
Een van de eerste bewegwijzeringspaaltjes / Foto: Regio Gooi & Vechtstreek