Wandeling historisch hart van Huizen

donderdag 1 maart 2018

Zaterdag 10 maart biedt het Huizer Museum de mogelijkheid om onder leiding van een gids een wandeling door het historische hart van Huizen te maken. Gestart wordt voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 om 14.00 uur. Kosten € 4,-- per persoon.

De route voert langs diverse boerderijen, vissershuisjes, kerkgebouwen en tijdens het wandelen vertelt de gids bijzonderheden over de rijke historie van Huizen, over het boerenleven en het vissersleven. De gids wijst de plaats aan waar ruim 250 jaar een molen heeft gestaan. Deze molen is nog steeds te bezichtigen in het Open Lucht Museum. Op de route ligt ook een oud kaaspakhuis, een voormalige bakkerij en allerlei werkplaatsen van ambachtslieden, deze werkplaatsen zijn zelfs aan de buitenzijde te herkennen. De gids kan er echt van alles over vertellen. De wandeling duurt ongeveer  5 kwartier en eindigt weer bij het Huizer Museum.

Uiteraard kan het museum zelf ook bezocht worden waar naast de historische tentoonstelling de tentoonstelling ‘Pracht & Dracht!’ te bekijken is. Entree museum: € 5,-- p.p., museumkaart gratis.

Voor meer informatie:
Huizer Museum
Achterbaan 82
1271 TZ  HUIZEN
tel. 035-5250223
www.huizermuseum.nl / receptie@huizermuseum.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 – 17.00 uur